U bent hier

BEvocaL: l'union fait le son!

Koor&Stem vzw

Het doel van BEvocaL is de koormuziek in België (en daarbuiten) te promoten en de culturele uitwisseling tussen de drie taalgemeenschappen in dit land te bevorderen. Het koor is dan ook ontstaan in een samenwerkingsverband tussen Koor&Stem, Fédération Chorale Wallonie-Bruxelles A Coeur Joie en Musikverband Födekam Östbelgien.

Website Bevocal

Het koor wil cultureel ambassadeur voor België zijn. Goede zangers uit heel het land komen samen en perfectioneren hun techniek. BEvocaL wil voor andere koren inspirerend werken als model van efficiënte en geïnspireerde samenwerking over de taaalgrenzen heen. 'Communautair gezang' dat in deze fase van de Belgische huishouding best uitzonderlijk genoemd mag worden.

De leeftijd van de zangers varieert tussen 18 en 28 jaar. Een belangrijke doelstelling van BEvocaL bestaat uit talentontwikkeling voor jongeren die graag hun vocale of sociale talenten wilen ontplooien. Daar gaat het om. De nieuwe artistieke leiding- resultaat van een selectireronde in de tweede helft van vorig jaar - berust bij drie mensen met een professionele zangcarrière met dito ervaring als pedagoog en koorzanger. Even voorstellen:

Pas als iedereen individueel op zijn best zingt, krijg je ook een goed koor

Dirigent Benoît Giaux is bariton, pianst en koordirigent. Hij is docent zang en koorzang (geen koordirectie) aan het IMEP in Namen. Hij is ook al dertig jaar diriget van het kinder- en jongerenkoor van De Munt. Dirigent Jori Klomp is tenor, saxofonist en koordirigent. Hij is momenteel 'chordirector' aan het theater van Aken. Stemcoach Liesbeth Devos is sopraan, freelance solist en stemcoach van het koor van De Munt. Waarom nog een aparte coach, naast de dirigenten? Het uitgangspunt is dat om een mooie koorklank te bereiken, elke stem afzonderlijk goed moet zitten alvorens zich te kunnen inpassen in de groep. Pas als iedereen individueel op zijn best zingt, krijg je ook een goed koor.

Stof genoeg voor een uitgebreid gesprek! Lees het volledige artikel hieronder.

Terug naar boven