U bent hier

Buitenplan gepauzeerd, strengere maatregelen - update

Advies

Na het pauzeren van het buitenplan op 19 maart nam het overlegcomité van 24 maart ook strengere maatregelen in onderwijs, werk, winkels, vrije tijd, ... Vanaf zaterdag 27 maart treedt een breed 'afkoelingspakket' in werking.  Dat moet ervoor zorgen om de stijgende trend in de besmettingscijfers en ziekenhuisopnames tegen te houden.

info-coronavirus.be

Activiteiten voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar blijven beperkt mogelijk in kleine groepen van maximaal 10 deelnemers (excl. begeleiding) en zonder overnachting. Voor jongeren moet dat verplicht buiten. Hou er wel rekening mee dat lokale besturen daar anders kunnen over beslissen. Volwassenen 18+ mogen niet langer met 10 afspreken buiten maar opnieuw met 4.

Kampen tijdens de paasvakantie

Kampen tijdens de paasvakantie mogen enkel in bubbels van maximaal 10 kinderen en zonder overnachting worden georganiseerd. Ook onze 50e editie van de Koordagen voor Kinderen wordt om die reden helaas opnieuw geannuleerd. 

Groepen tot en met 12 jaar

Dit zijn alle kinderen geboren in 2008 en later. 

Groepen tot maximaal 10 kinderen, exclusief begeleiding, maximaal buiten (je mag binnen wanneer nodig), zonder mondmaskers voor deelnemers, mét mondmaskers voor begeleiding. 

Groepen van 13 tot en met 17 jaar

Dit zijn alle kinderen geboren van 2007 tot en met 2002.  

Groepen tot maximaal 10 jongeren, exclusief begeleiding, verplicht buiten, met mondmaskers en/of afstand voor deelnemers en begeleiding. Deze maatregelen waren reeds van kracht en blijven dus ongewijzigd.

Jongeren en volwassenen 18+

De categorie +18 betreft alle jongeren en volwassen geboren in 2001 of vroeger.  

Activiteiten boven de 18 jaar zijn enkel mogelijk volgens de regels rond samenscholing in het huidige ministerieel besluit, vanaf zaterdag 27/3 dus met maximum 4 personen

 
Corona-update
Terug naar boven