U bent hier

Burgemeesters en ministers samen op de foto

Gent en Antwerpen zijn in 2020 de gaststeden voor de World Choir Games, het grootste zangevenement ter wereld. Over precies een jaar, op 5 juli 2020, vindt in het Sportpaleis in Antwerpen de grote openingsceremonie plaats.

Van 5 tot 15 juli 2020 laten 500 koren uit 80 landen en met meer dan 25.000 deelnemers het beste van zichzelf horen. Daartussen bevinden zich ook enkele duizenden Vlaamse koorzangers die hun passie en harmonieën op het thuispubliek zullen loslaten.

Klassiek, jazz, gospel, folk of pop. Jong of oud. Alle genres en alle leeftijden komen aan bod in deze Olympische Spelen voor samenzang.

Deze diversiteit komt in het campagnebeeld sterk naar voren. Rug tegen rug promoten verrassende duo’s met een hart voor koormuziek de Spelen. De ministers van Toerisme Ben Weyts en van Cultuur Sven Gatz en de burgemeesters van Antwerpen en Gent, Bart De Wever en Mathias De Clercq, poseerden deze week als eerste voor de foto.

Tijdens de Spelen worden tal van concerten, parades en samenzangactiviteiten georganiseerd voor het brede publiek. Of je nu enkel onder de douche of in de auto zingt, solo, in groep of helemaal niet musiceert, iedereen is welkom. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat samen zingen gelukkig maakt en stress vermindert. Binnenkort kan je dat aan de lijve ondervinden.

Sing together, share happiness!

Terug naar boven