U bent hier

A capellafestival Stemvork

Festival

Voor de vierde editie van het Stemvorkfestival liggen de ambities weer hoog.  De initiatiefnemers - het vocale gezelschap Septem viri - nodigen weer vier topensembles uit op 28 september in Torhout. Dat zijn SUB5 uit Duitsland, O!Boy uit België, iNtrmzzo uit Nederland en Black Voices uit het Verenigd Koninkrijk.

O!Boy (België)

Deze keer kunnen we een heerlijke portie barbershop op het menu zetten. Die zangstijl stamt uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap, begin 20e eeuw. Kapperszaken (barbershops dus) waren toen belangrijke ontmoetingsplaatsen. De klanten doodden de tijd tijdens het wachten door samen te zingen. Dat groeide uit tot een geheel eigen genre, waarvan dit Belgische kwartet een totaal eigen versie brengt. 

UB5 (Duitsland)

Dit jong en veelbelovend Duits gezelschap heeft nog maar net zijn debuutalbum uit. Daarop staan bekende melodieën en evergreens uit alle hoeken van de wereld, voor de gelegenheid in een nieuw, op maat gemaakt jasje gestopt. Jazz wordt pop, rock verandert in soul en swing transformeert in tango. 

Black Voices (Verenigd koninkrijk)

Vijf zuivere, levendige vrouwenstemmen die ons meenemen op een reis, doorheen onsterfelijke blues- en jazztitels. Ze brengen ons een programma naar hun beeld: zowel krachtig als intiem. Tijdens hun carrière hebben Black Voices het podium gedeeld met Ray Charles, Nina Simone, Miriam Makeba, Take 6 en Wynton Marsalis. 

iNtrmzzo (Nederland)

Wie houdt niet van knallende muziek uit de autoboxen en meezingen met je favoriete nummers van de jaren 70 & 80? iNtrmzzo! Geweldige beatbox, groovy songs en klassieke ballades in combinatie met hun absurde komedie uitgevoerd door Europa's meest innovatieve a capellaband. Je wandelt met een smile weer buiten!

Meer info & tickets

 

A capellafestival Stemvork, 28 september Torhout. Op het programma: SUB5, O!Boy (foto), iNtrmzzo en Black Voices.
Terug naar boven