U bent hier

Compositiewedstrijd Vic Nees

In juli 2020 komen de World Choir Games, de grootste koorwedstrijd ter wereld, naar Vlaanderen. Naar aanleiding daarvan organiseert Koor&Stem in samenwerking met ComAV de eerste editie van een nieuwe compositiewedstrijd, gericht op leerlingen DKO en conservatoriumstudenten.

We dragen deze wedstrijd op aan Vic Nees (1936-2013) die een grote rol speelde in de vernieuwing van het koorleven in Vlaanderen als componist, dirigent, mentor, jurylid en columnist.
De wedstrijd is bedoeld voor studenten aan de Vlaamse conservatoria en leerlingen uit het DKO. We moedigen leerlingen en studenten van alle leeftijden en nationaliteiten aan om deel te nemen. We kiezen één winnaar bij de studenten conservatorium en één bij de leerlingen DKO.

De winnende werken krijgen een publicatie op www.koorklank.be. Koorklank is het online partiturenplatform van Koor&Stem waar dirigenten, mits registratie, gratis partituren kunnen beluisteren, downloaden en gebruiken in hun koor. Bovendien krijgt deze website binnenkort een internationaal luik: Choral Music from Flanders. Op die manier vinden de werken hun weg bij amateurkoren in en buiten Vlaanderen. De winnaars krijgen ook twee jaar een gratis lidmaatschap van ComAV. Het Vlaams Radiokoor zingt bovendien de winnende werken tijdens het galaconcert van 9 juli 2020, om 20u30 in AMUZ (Antwerpen). De eerste 25 inzendingen krijgen een vrijkaart voor dit concert.

Initiatiefnemers en partners van deze wedstrijd zijn Koor&Stem, ComAV, het Vlaams Radiokoor, het Europees Muziekfestival voor de Jeugd en Sabam for Culture

Het Vlaams Radiokoor zingt de winnende werken tijdens een galaconcert op 9 juli 2020

Praktisch

Je compositie indienen kan ten laatste op maandag 20 april 2020 tot 12u.  Stemverdeling, thematiek en taal zijn vrij te kiezen, het werk moet uitvoerbaar zijn door amateurkoren en mag maximum 4 minuten duren. De compositie mag ook niet eerder dan 9 juli 2020 uitgevoerd of gepubliceerd zijn. Lees het volledige reglement in detail, hieronder te downloaden.

Voor alle vragen en meer info kan je terecht bij Liesbeth Segers, liesbeth.segers [at] koorenstem.be, tel. +32 (0)3 237 96 43

De winnende werken krijgen een publicatie op www.koorklank.be.
Terug naar boven