U bent hier

Corona en koorwerking vanaf 8 juni (update 4)

Advies

Woensdag kondigde de Veiligheidsraad een hele reeks versoepelingen aan die vanaf maandag 8 juni en in de zomermaanden van kracht worden. Ook voor de amateurkunsten werd er, na 3 maanden, perspectief gecreëerd voor een gefaseerde heropstart van activiteiten. 

Premier Wilmès kondigde op de persconferentie aan dat culturele activiteiten zonder publiek met maximaal 20 deelnemers vanaf 8 juni opnieuw mogelijk zijn, als ze georganiseerd worden volgens de veiligheidsprotocollen van de sector. Die protocollen moeten goedgekeurd worden door de bevoegde minister, na overleg met de GEES. De Federatie en Socius werkten aan een sectorgids sociaal-cultureel werk en amateurkunsten die reeds enkele weken klaar ligt voor validatie. Ook Koor&Stem stelde een leidraad samen, gebaseerd op verschillende bronnen.

Eerst goedkeuring basisprotocol

Ondanks vele gesprekken met zowel het departement cultuur, het kabinet cultuur als de GEES, kregen we vandaag echter te horen dat het departement cultuur dan toch één overkoepelend basisprotocol zal opstellen voor de brede cultuursector. Het is dit basisprotocol dat, na advies van de GEES, goedgekeurd moet worden door de bevoegde minister. Pas na goedkeuring van dit protocol mogen de kooractiviteiten hervatten.

We verwachten dat dit tegen eind volgende week (12 juni) zal gebeuren. Voor meer info hierover verwijzen we naar de site van het Departement Cultuur.

Coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en leidraad ter beschikking met het oog op een veilige heropstart van de koorwerking.

 
Terug naar boven