U bent hier

Coronavirus en koren

Het coronavirus dat eind december in China uitbrak, heeft momenteel Europa stevig in zijn greep. Ook in België stijgt het aantal besmettingen en worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding tegen te gaan. Momenteel zijn er nieuwe, verstrengde maatregelen van kracht die gelden tot minstens 19 april 2020. 

info-coronavirus.be
Nationaal Crisiscentrum
cjsm.be/informatie-covid-19

Om te beginnen: volg aub de officiële richtlijnen. De situatie wordt dagelijks geëvalueerd. Meer informatie kan je vinden op de websites van FOD Volksgezondheid en het Nationaal Crisiscentrum.  Op de website van het Departement Cultuur, Jeugd, Media en Sport vind je al een eerste reeks FAQ's van Cultuurloket over de mogelijke organisatorische implicaties van de coronamaatregelen. Hou ook deze pagina en onze Facebookpagina in de gaten voor eventuele specifieke Koor&Stem updates. 

De maatregelen die door de Nationale Veiligheidsraad werden afgekondigd, zullen een behoorlijk grote impact op de samenleving hebben, dus ook op de werking van de koorwereld en op die van Koor&Stem vzw zelf.  

Geen kooractiviteiten tot minstens 19 april 2020

Repetities, concerten en andere kooractiviteiten, ongeacht hun omvang en of ze openbaar zijn of binnen de eigen vereniging, mogen niet plaatsvinden tot minstens 19 april 2020. Mocht dit nog niet eerder zijn gebeurd: zeg de wekelijkse repetitie af, annuleer je concerten, verwittig je leden en publiek.

Zingen doen wij normaal samen, maar nu even niet. Met gezond verstand en burgerzin kunnen we wél samen de verspreiding van het virus tegenwerken. Zo beschermen we de meest kwetsbare mensen uit de samenleving en vermijden we een piek aan besmettingen die het de ziekenhuizen erg moeilijk kan maken.

Koor&Stem kijkt ook al verder dan 19 april 2020, en nodigt de koren uit om dit ook te doen. Alles komt goed, maar hou met verschillende scenario's rekening. Intussen weten, hopen en wensen wij dat iedereen voor elkaar zorgt. Dat is nu onze koorspirit.

Zingen doen wij normaal samen, maar nu even niet. Met gezond verstand en burgerzin kunnen we wél samen de verspreiding van het virus tegenwerken.

Activiteiten en aanbod Koor&Stem vzw

We verontschuldigen ons voor het ongemak dat dit met zich mee kan brengen, maar uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Hier vind je een lijst van activiteiten en initiatieven die zijn opgeschort.

Kantoren van Koor&Stem gesloten

  • Het kantoor van Koor&Stem te Antwerpen en ook dat in Gent is gesloten tot nader bericht. Het vaste telefoonnummer is niet in gebruik, alle professionele medewerkers werken van thuis uit. Je kan ons steeds bereiken via info [at] koorenstem.be. Je vindt ook de persoonlijke e-mailadressen van alle medewerkers hier op onze site. 

Bibliotheek niet toegankelijk

Bestellen in onze webshop

  • Als je nu bestelt in onze webshop hou dan rekening met een eventueel langere levertijd.  We verzenden éénmaal per week. Digitale producten komen na (bevestiging van) betaling automatisch in je mailbox terecht en worden geleverd zoals normaal. 

Vormingsactiviteiten geannuleerd tot minstens 19 april 2020

  • Koor&Stem annuleert alle geplande vormingsactiviteiten gepubliceerd in onze kalender minstens tot en met 19 april, zowel de vormingen van de koepelorganisatie als die van de provinciale afdelingen. Betrokkenen en deelnemers worden persoonlijk op de hoogte gebracht, ook om verdere praktische afspraken te maken.

  • Koor&Stem annuleert ook alle geplande koorcoachingsopdrachten tot en met 19 april 2020. 

  • Met spijt in het hart beslisten we ook om de 50e editie van de Koordagen voor Kinderen (6 tot 10 april 2020) niet te laten doorgaan. Dit is een serieuze domper op de feestvreugde, maar in samenspraak met alle partners lijkt dit de best mogelijke beslissing.  

World Choir Games uitgesteld naar 2021

De World Choir Games, de grootste zangwedstrijd voor koren ter wereld, die deze zomer in Vlaanderen zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar volgend jaar, 2 tot 12 juli 2021. 
De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is het allerbelangrijkste. Gezien de COVID-19 pandemie kunnen die momenteel niet gegarandeerd worden.

Lees meer

Koorvlamconcerten

In het kader van de World Choir Games stonden er vele Koorvlamconcerten gepland in de komende weken, die evenwel niet georganiseerd worden door Koor&Stem. In het licht van de huidige situatie is er besloten om de reeds gestaakte doortocht van de Koorvlam voor de zomer niet meer opnieuw te hervatten. Dankzij het uitstel van de World Choir Games naar de zomer van 2021 kan de vlam echter op een later moment weer vurig uit de startblokken schieten voor een inspirerende reis langs Vlaanderens mooiste zangmomenten! 

wcg2020.be/corona

    Momenteel zijn er nieuwe, verstrengde maatregelen van kracht die gelden tot minstens 19 april 2020.
    Terug naar boven