U bent hier

Cultuurloket over gevolgen coronacrisis

Advies

De Vlaamse regering richt een coronanoodfonds van 200 miljoen euro op voor gesubsidieerde sectoren, zoals cultuur, sport, media en jeugd.  Zie je even het bos niet meer door de bomen? Wil je graag een helder zicht op de verschillende steunmaatregelen.

We kunnen er niet omheen. Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Cultuurloket verzamelt relevante en correcte informatie voor individuen, organisaties en ondernemingen in de cultuursector.  De federale overheid nam ingrijpende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Evenementen worden afgelast en de horeca wordt gesloten. Dit heeft uiteraard verstrekkende gevolgen voor de cultuursector.

Cultuurloket bundelde de info op haar website en houdt geregeld een webinar. Ook de voorbije webinars zijn te herbekijken op hun site:  over de maatregelen voor zelfstandigen en organisaties, tijdelijke werkloosheid en de kredietmaatregelen. 

Op vrijdag 17 april kan je het webinar 'tijdelijke werkloosheid tijdens de coronacrisis' volgen. Welke werkgevers en werknemers komen in aanmerking? Er zijn ondertussen ook een aantal aanpassingen gebeurd zodat ook sommige freelancers die een arbeidscontract gesloten hadden voor een evenement dat geannuleerd is een uitkering kunnen krijgen. Ook voor freelancers die via een interimkantoor of SBK werken in aanmerking komen zijn de regels versoepeld. Hoe vraag je het aan? En wat bedragen de uitkeringen? 

Meer info

Terug naar boven