U bent hier

De Stem laat van zich horen

Het team achter De Stem van ons Geheugen breidt uit met 2 nieuwe medewerkers. Fieke van Gorp liep al eerder stage bij Koor&Stem en zal tot en met december het team komen versterken. Reinhilde Peeters mag zich sinds juni projectmedewerker van De Stem van ons Geheugen noemen. Beide dames stellen zich graag voor je voor!

Meer weten over het project?

DE STEM VAN ONS GEHEUGEN

Reinhilde Peeters

Even voorstellen: Reinhilde Peeters. Op mijn eerste werkdag precies 36 jaar gelukkig getrouwd met Dirk, trotse moeder van Barbara en Tim en nog trotsere (ja, zo gaat dat) grootmoeder van Jasper en Laïs. Vier jaar geleden ben ik weer gaan studeren en vorig jaar behaalde ik mijn Bachelor in de Gezinswetenschappen. Ik koos de afstudeerrichting ‘Volwassenen en ouderen’ en schreef mijn Bachelorproef ‘Oud vertier, jong plezier’ rond intergenerationeel werken. Kwestie van een link te leggen met de afstudeerrichting ‘Kinderen en jongeren’, want waarom ‘of’ als ‘en’ zoveel leuker is? 

In mijn vrijwilligersloopbaan werkte ik zowel met kinderen als met ouderen. Mijn hart ligt bij allebei. Als reisleider van senioren en mantelzorger van bejaarde buurvrouwen, genoot ik van de verhalen, de geschiedenis en van de levenswijsheid die onze senioren met zich meedragen. Tijdens een stage in een WZC ontdekte ik de mens achter de dementie. Leerde ik dat die dementie slechts een klein stukje is van de mens. Ik genoot van een glimlach, dat ene woord dat Maria nog kon vinden en de sterretjes in de ogen van Herman als hij een liedje van John Denver hoorde. 
Ik werd meteen geraakt toen ik de advertentie van Koor &Stem onder ogen kreeg en wist dat deze job me zou liggen. Een positieve boodschap brengen, een prachtig project in de kijker zetten. 

Fieke van Gorp

Ik ben Fieke van Gorp. Tijdens mijn stage bij De Stem van ons Geheugen hield ik mij onder andere bezig met het onderzoeken van de noden en wensen van bestaande contactkoren en geïnteresseerde woonzorgcentra. Ik stond ook mee in voor de dagelijkse werking en het vormingsaanbod van het project. 

Ik liep die stage in het kader van mijn opleiding Musicologie aan de Universiteit Gent. Deze zomer zal ik afstuderen, maar daarvoor moet ik eerst nog mijn bachelorproef schrijven. Hierin doe ik onderzoek naar de manier waarop muziek ingezet kan worden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers in de thuissituatie. Het is een literatuurstudie waarin ik een stand van zaken probeer op te maken van het huidige wetenschappelijk onderzoek. Het onderwerp spreekt mij erg aan en is maatschappelijk zeer relevant. Ik kijk er dan ook naar uit deze kennis in praktijk om te zetten voor De Stem van ons Geheugen!

Het team achter De Stem van ons Geheugen breidt uit met 2 nieuwe medewerkers: Reinhilde Peeters en Fieke van Gorp.
Terug naar boven