U bent hier

De Ward Swingle Cursus in Ede (NL)

Dirigeren

Vorig jaar is er voor het eerst in Nederland een zomerweek georganiseerd voor dirigenten in de lichte muziek: de Ward Swingle Cursus. Er waren 25 deelnemers waaronder ook een aantal dirigenten uit België. De editie van dit jaar vindt plaats van 22-26 juli 2019, opnieuw in het Akoesticum in Ede (NL).

De Ward Swingle Cursus is de eerste Nederlandse zomercursus voor dirigenten die zich willen ontwikkelen in de lichte muziek. Onder leiding van Tijs Krammer en Ruben Smits ga je vijf intensieve dagen werken aan je vaardigheden als dirigent. De cursus is bedoeld voor studenten aan het conservatoria en personen die al zo’n studie hebben afgerond, maar ook voor gevorderde amateurs die al een flinke ervaring hebben als koordirigent.

Er wordt gewerkt aan stukken uit de pop en jazz, en daarnaast volgen er uitstapjes naar bijvoorbeeld gospel, wereldmuziek en musical. Met arrangementen van de grootste arrangeurs en bekendste groepen uit de wereld.

De Ward Swingle Cursus wordt gehouden in het Akoesticum in Ede. Een heerlijke plek met volop faciliteiten voor dit soort cursussen. Er is bovendien een fijne concertzaal voor het slotconcert. Het Akoesticum is goed te bereiken met het OV (naast station Ede-Wageningen) en biedt ook mogelijkheden voor overnachting voor wie wil.

Voor meer informatie en inschrijven, zie www.wardswinglecursus.nl

Ward Swingle Cursus 2018

22-26 juli 2019 vindt voor de tweede keer de Ward Swingle Cursus plaats in Ede (NL), een zomerweek voor dirigenten in de lichte muziek.
Terug naar boven