U bent hier

De winnaars van de Ultima's 2019

Amateurkunsten

Op dinsdagavond 18 februari 2020 werden in het Concertgebouw in Brugge de Ultima’s 2019 uitgereikt. Dat zijn de cultuurprijzen van de Vlaamse Gemeenschap. Beeldend kunstenaar Luc Tuymans werd de winnaar van de belangrijkste prijs voor Algemene Culturele Verdienste. Maar wie liep er uit onze sector in de kijker?

De Ultima Amateurkunsten ging naar Mama’s Open Mic. Het collectief ontstond bijna tien jaar geleden vanuit een missie om beginnende dichters, slam poets, woordkunstenaars, zangers, stand-up comedians, rappers en hiphoppers de kans te geven hun werk aan een breed publiek te tonen. Drijvende krachten achter het project zijn Elisabeth Severino Fernandes en Samira Saleh.

En de De Ultima Cultureel Ondernemerschap was voor Allez Chantez!, jullie welbekend. Het initiatief brengt mensen samen om te zingen. Annelore Camps en Laila De Bruyne bedachten het concept vanuit de overtuiging dat samen zingen een oeroud middel is om zorgeloosheid en samenhorigheid te versterken. Op vijf jaar tijd namen al meer dan 15.000 mensen deel aan de samenzangmomenten.

Over Allez chantez!
Over de Ultima's

Terug naar boven