U bent hier

De Zingende Schoolbel

Zingen op school

De Dageraad in Antwerpen is voorlopig nog geen Zingende School, maar stevig op weg er één te worden. Tot onze verbazing ontdekten we daar de Zingende Schoolbel.

Zingende Schoolbel

In Basisschool De Dageraad woonden verschillende leerkrachten al een vorming van Koor&Stem bij en gaat een aantal leerkrachten steevast enthousiast aan de slag met het aangereikte liedmateriaal. Die interesse vertaalde zich recent naar een schoolzangdag waar we tot onze verbazing de Zingende Schoolbel ontdekten. In plaats van een bel, speelt er een lied. En niet zomaar eentje, maar een zelf ingezongen en ingespeeld seizoenslied. Geniaal toch! Tijdens ons bezoek weerklonk Lente is weer in 't land op de belangrijkste signaalmomenten. Het lied verandert per seizoen en wordt tijdens het schoolforum ook aangeleerd. Een prima idee dat scholen gemakkelijk kunnen invoeren.

Ben je nog onzeker over de opnamemogelijkheden van je eigen school, kan het lied Aan, aan het begin van de schooldag uit Doewap #8 ook soelaas bieden.

Schoollied

De school liet overigens ook een eigen schoollied schrijven, op maat van de school, met inhoudelijke input van de kinderen. Ook dat lied fungeert regelmatig als schoolbel.

Welkom, welkom in de Dageraad
In 't midden van de Lange Altaarstraat
Niemand komt hier graag te laat
Welkom, welkom in de Dageraad

Deze school zit vol muziek
In plaats van de bel klinkt hier een lied
Zo wordt de school een groot orkest
En gaan we fluitend naar de les

Beluister hier het schoollied.

Korte impressie van schoolzangdag @De Dageraad onder leiding van Birgitte Christophe en Tom Johnson, piano: Govaart Haché
schoolzangdag @De Dageraad
Terug naar boven