U bent hier

Deelnemen aan EMJ 2018

Podiumkans

Het 66ste EMJ heeft plaats van vrijdag 27 april tot woensdag 2 mei 2018. Inschrijven voor deze vocale festivaleditie is mogelijk tot en met 30 oktober 2017. Het jaarlijkse muzikale feest is in 2018 een koorfestival. 4.000 tot 6.000 jongeren uit heel Europa, en soms ver daarbuiten, geven ieder jaar opnieuw de kleurrijk bevlagde straten een internationale sfeer van verbroedering.  

Deelnemende koren worden tijdens de Juryoptredens constructief beoordeeld door een internationale jury van muziekexperten voor kinder- en jeugdkoren. De jongeren kunnen verder deelnemen aan allerlei happenings, workshops en concerten met als absolute hoogtepunten de proclamaties en de laureatenconcerten, waarop de beste groepen van de dag aantreden.
Befaamde dirigenten, componisten en juryleden roemen de waarde van dit festival. De combinatie van ontmoeting en evaluatie zorgt ervoor dat de beste ensembles op het podium staan. Wie ooit deelnam, weet dat de geest van het festival ook inspireert tot verbondenheid in muziek en eenvoudig menselijk contact over alle grenzen heen.

Plichtwerken

De jarenlange traditie van de plichtwerken gecomponeerd door Vlaamse componisten wordt ook deze editie verder gezet. Voor de instapkoren zijn de plichtwerken speciaal aangepast aan hun niveau. Zij zullen bij deelname nog méér kunnen genieten van het zingen op zich.
De A-reeks is om deze reden opgesplitst met elk hun eigen plichtwerken (reeks A1: kinderkoren tot 12 jaar, reeks A2: kinderkoren tot 14 jaar). Voor 2018 zijn de componisten Luc Anthonis, Ludo Claesen, Maarten Van Ingelgem, Martin Slootmaekers, Sebastiaan Van Steenberge en Rudi Tas. In samenwerking met Koor&Stem zal het EMJ ook dit jaar workshops organiseren met uiteenlopende thema’s.  

Cork International Choral Festival

Deze editie heeft het EMJ ook de kans gegrepen om een samenwerkingsverband met het Cork International Choral Festival aan te gaan. Dit moet koren van buiten Europa de kans bieden om twee opeenvolgende weekends deel te nemen aan twee gelijkgestemde Europese koorfestivals. Beide festivals bestaan elk reeds langer dan 65 jaar en staan garant voor kwaliteit, een groot deelnemersveld en elk een unieke sfeer. Mede omwille van dit samenwerkingsverband is de maximumleeftijd voor de deelnemers opgetrokken tot 28 jaar. Door het optrekken van de leeftijd krijgen dus een aantal Vlaamse jeugd- en jongerenkoren een extra kans om deel te nemen aan deze festivals. Deelnemen aan beide festivals is natuurlijk geen verplichting. Meer informatie over dit internationaal initiatief kan je vinden op www.corkneerpelt2018.com

Meedoen?

Koren die zich wensen te registreren, raden we aan om eerst de informatiebrochure en de uitgebreide reglementen nauwkeurig na te lezen. Pas daarna kan het inschrijvingsformulier online ingevuld worden en kunnen alle documenten voor inschrijving opgestuurd worden naar info [at] emj.be of EMJ, Toekomstlaan 7 bus 2 in 3910 Neerpelt (België). Inschrijven is mogelijk tot en met 30 oktober 2017.

Ga naar emj.be

Terug naar boven