Doewap Sintbundel nu aan 50% Meer info

Sluiten

U bent hier

Denk mee na over het verenigingsloket

Het verenigingsleven ondersteunen door administratieve overlast te beperken, versnippering van informatie tegen te gaan, aanvragen te vereenvoudigen … Dat wil de Vlaamse overheid met het digitale Verenigingsloket realiseren. Ook jij kan input geven bij het ontwikkelingsproces.

Verenigingen moeten nu vaak bij verschillende diensten en overheden aankloppen voor allerlei procedures en toelatingen en een hele papiermolen doorlopen voordat ze aan hun evenement, activiteit of werking kunnen starten. De bedoeling van het V-loket is een eengemaakt portaal, met medewerking van alle overheden, waar verenigingen (ook feitelijke) al hun gegevens, aanvragen, reservaties, meldingen of attesten kunnen raadplegen. Bestaande toepassingen zullen hierin worden geïntegreerd.

Tijdens twee webinars lichtte de Vlaamse overheid recent de ambities toe. Je kan hier de webinar voor verenigingen herbekijken. Om zo goed mogelijk te voldoen aan de noden van de organisaties en de lokale besturen zelf, wil de Vlaamse overheid hen actief betrekken bij het ontwikkelingsproces. Daarom lanceerde ze eind oktober een online participatieplatform waar geïnteresseerde verenigingen en lokale overheden de uitvoering van het project van nabij kunnen volgen en rechtstreeks feedback en ideeën kunnen aanreiken. 

Jouw feedback is welkom! 

Schrijf je snel in op het participatieplatform. Je kan er commentaar geven op reeds bestaande stellingen en nieuwe ‘pijnpunten’ toevoegen...

Meer info

Terug naar boven