U bent hier

Dirigent Basilio Astulez te gast in Gent

Festival

Drie jaar na de vorige editie staat ons deze zomer opnieuw een fantastische Internationale Zingweek te wachten in Gent. Een hele week kan je genieten van workshops, open singing, concerten en zoveel meer. We verwachten enkele bijzondere internationale docenten, met Basilio Astulez uit Spaans Baskenland op kop!

Internationale Zingweek Gent
8-14 juli 2019 Gent

Astulez is docent aan het conservatorium van Leioa en dirigeert er ook het kinder- en jeugdkoor Leioa Kantika Korala Choir en het jeugdkoor San Juan Bautista en hij doceert koordirectie aan het Centro Superior de música del País Vasco, Musikene. Hij ontving prijzen voor beste dirigent op diverse wedstrijden en gaf succesvolle optredens én workshops tijdens edities van Europa Cantat, het World Symposium on Choral Music en vele festivals.

We gaan ons lichaam moeten gebruiken om er een echte show van te maken, maar vooral ook om heel veel plezier te maken samen.

Basilio stimuleert via zijn dirigeerwerk en zijn workshops steeds frisheid, originaliteit, expressie en beweeglijkheid bij koren. Hij benadert elk koorconcert met een open blik en ziet het als een totaalconcept, waarin met ruimte, beweging, choreografie en enscenering kan worden gewerkt. Hij haalt zijn inspiratie daarvoor onder meer uit de oude tradities, etnische esthetiek en avant-gardevisies op het koor.
 

Leioa Kantika Korala_Bring me little water Silvy

Workshop Kaleido voor jongeren 

Basilio geeft tijdens de Internationale Zingweek Gent een workshop voor jongeren (17-27 jaar), genaamd ‘Kaleido’, naar de caleidoscoop met gekleurde kristallen die veranderende vormen maken naarmate je ermee schudt. Hij brengt muziek mee uit verschillende tradities van Australië tot Japan, van Marokko tot de Braziliaanse Amazone. ‘We gaan ons lichaam moeten gebruiken om er een echte show van te maken, maar vooral ook om een hele hoop plezier te maken samen!’

Internationale Zingweek Gent
8-14 juli 2019 Gent

Terug naar boven