U bent hier

Dit was Zingen met kinderen XL...

Zingen op school

Meer dan 70 deelnemers en een tiental docenten verzamelden op Pinkstermaandag 6 juni in de Podiumacademie van Lier voor inspiratie bij het zingen met kinderen.

Sessies over de complete vocal technique, Doewap, kleuterliederen en creatief werken met kinderlieden stonden gepland naast een masterclass voor dirigenten en workshops met één- of meerstemmig repertoire voor kinderkoor. Open Singing met o.a. I've got a head like a pingpongball op de ouverture van Wilhelm Tell zorgde voor hilarische momenten. Dank aan onze docenten Katrien De Winter, Ruby De Bruyne, Annemie Cobbaert, Marleen Annemans, Inge Sykora, last minute stand-in Marijke Van Klaveren en de fantastische bezielers - familienamen kunnen stilaan weggelaten worden - Marleen en Tom.

Dit initiatief maakte deel uit van de opleiding Zingen met kinderen maar is ook toegankelijk voor een breed publiek: als terugkomdag voor wie de opleiding al eerder volgde, als kennismaking of inspiratiedag, ... Je kan kiezen uit 9 workshops waarvan de meeste zijn gericht op zowel dirigenten als leerkrachten lager onderwijs en DKO. 

Een impressie in film (Bob Storms) en beelden (Johan Cusseneers)

Terug naar boven