U bent hier

Doe mee met het klasproject Cantania 18-19

Via het project Cantania laat BOZAR leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je leerkracht lager onderwijs in Brussel en op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt?

Schrijf je dan in voor het project Cantania. Je neemt deel aan de vormingssessies in het Paleis voor Schone Kunsten. Tijdens vier vormingsdagen oefenen ervaren zangpedagogen samen met jou en andere leerkrachten vocale technieken toegespitst op ademhaling, plaatsing van de stem en klankkleur en reiken ze ludieke didactische werkvormen aan om met je leerlingen te zingen. 

Muziek van Marc Rosich

Ondertussen ga je in de klas aan de slag met een muziekstuk waarvoor de toneelschrijver Marc Rosich de liedtekst schreef. Hij neemt je leerlingen mee naar de 'straat van de vrijheid' waar mensen van verschillende culturen en achtergronden gelukkig samenleven. Dat wekt de interesse van reporter Isabelle. Joseph de cameraman opent haar ogen voor deze bontgekleurde wereld. De Catalaanse componist Albert Carbonell vertaalt verdraagzaamheid en gemeenschapszin naar rap en reggae. Vriendschap en vrijheid worden blues en samba, beatbox en dixieland! Een echte ode aan de vrede, doorspekt met de vrolijkste melodieën en klanken.

Vriendschap en vrijheid worden blues en samba, beatbox en dixieland!

Op zaterdag 4 mei 2019 komen alle leerlingen en leerkrachten van Brussel samen in de grote Henry Le Bœufzaal van BOZAR voor het feestelijk slotconcert onder begeleiding van het Belgian National Orchestra. Een leuk en leerrijk muziekavontuur voor leerkrachten én leerlingen!
 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Voor leerkrachten Brusselse lager onderwijs (3e – 6e leerjaar)
Taal: Frans, Nederlands

Aanvraag tot deelname: via het online formulier vóór 15 juni 2018 (aantal deelnemers beperkt; bij selectie). € 170 deelnameprijs voor één klas. € 30 per extra leerkracht die deelneemt aan de vormingen.

Infosessies worden ingericht te BOZAR op: 

  • Dinsdag 15 mei : Tussen 16u >17u 
  • Woensdag 16 mei : Tussen 14u >15u
  • Donderdag 24 mei : Tussen 16u >17u
  • Woensdag 6 juni: Tussen 14u >15u
  • Vrijdag 8 juni: Tussen 16u >17u
  • Woensdag 13 juni: Tussen 14u >15u

Meer info: groups [at] bozar.be

Meer info

Terug naar boven