U bent hier

Doe mee met de Week van de Belgische muziek

Koorwereld

In de week van maandag 31 januari tot en met zondag 6 februari zetten we alle muziek die ons land rijk is massaal in de bloemetjes. Tijdens deze week van de Belgische muziek kan je je uiteraard verwachten aan veel muziek, maar ook aan inspiratie voor volgende concerten en zelfs een heel nieuwe compositie!

Zet jouw muziek in de kijker

Heb je al eens Belgische muziek gezongen tijdens een concert? Of ben je van plan om binnenkort Belgische muziek te zingen? Post een opname op je sociale media tussen 31 januari en 5 februari met de hashtag #weekvandebelgischemuziek en tag @koorenstem. We verzamelen al deze posts in een handig overzicht op onze website en verzamelen alle inzendingen in een overzichtelijke lijst. 

Een nieuwe compositie op maat van koren 

Altijd al een Belgisch lied op je programma willen zetten, maar nog niet het geschikte nummer gevonden? Binnenkort kan je stemmen op je favoriete werk dat je eens met je koor zou willen zingen. Tijdens de week van de Belgische muziek zal het werk met de meeste stemmen verwerkt worden naar een koorversie, die door verschillende koorbezettingen gezongen kan worden.

Over de week van de Belgische muziek

De week van de Belgische muziek is een initiatief van VI.BE en de VRT. Zij roepen iedereen op om muziek van eigen bodem opnieuw volop in de schijnwerpers te zetten. Alle info over deze actie kan je terugvinden op dde website van VI.BE. 

Naar VI.BE

Toon je liefde voor (koor)muziek van eigen bodem! De week van 31 januari tot en met 6 februari staat helemaal in het teken van Belgische muziek.
Terug naar boven