U bent hier

Doewap #7 nu beschikbaar

Zingen op school

Begin september kwam Doewap #7 uit. Dat zijn drie fijne kerstliederen en 3 swingende meezingers om het eerste trimester zingend in te gaan. Met liedjes van Bert Appermont, Chris Rabé, Margot De Ley, Sebastiaan Van Steenberge. Martin Valcke en Jan Van Outryve zorgden voor sprankelende arrangementen. Wij hebben er alvast zin in!

Meer weten over Doewap?

over ons aanbod doewap
kopen in webshop
Vormingen

Kerstmis, Kerstmis van Bert Appermont is een eenvoudig strofisch lied dat je meteen meezingt. Onze kamer ruikt naar mos zingt over lichtjes, kaarsen, klokjes en gastvrijheid. Dit lied van Chris Rabé op tekst van Mies Bouhuys roept de kerstsfeer op zonder de religieuze noch commerciële tour op te gaan. Speciaal voor Doewap #7 schreef Margot De Ley de tekst voor een ecologisch kerstlied, Onze boom. Je hoort het verhaal van een gezin dat ieder jaar de kerstboom opnieuw plant ‘zodat hij in de lente bloeit en ieder jaar een beetje groeit’ om hem tegen kersttijd opnieuw uit te graven en naar hun woning te slepen. Sebastiaan Van Steenberge (muziek) maakte er een heerlijk kinderlied van, met sprekende tempowissels en glissandi. Martin Valcke zorgde bij die 3 kerstliederen voor sfeervolle kerstarrangementen. 

Swingende meezingers

Jan Van Outryve leverde de arrangementen voor de andere drie liederen. Uela Zigi is een klapspel dat ontsproten is uit de fantasie van Eija Ahvo (Finland), Finnish Good Will Ambassador. Het lied klinkt Afrikaans, maar heeft eigenlijk geen betekenis. Het bijhorende klapspel is indrukwekkend! De leerlingen zullen ervan snoepen.

Banaha komt uit Katanga, Congo. Het lied werd bekend toen de Belgische priester Guido Haazen in 1958 met zijn kinderkoor Les troubadours du Roi Baudouin in Europa rondreisde en zelfs op de wereldexpo van 1958 optrad. De melodie bestaat uit 3 delen die je achter elkaar kan zingen of in canon. Iedere melodische cel kan je combineren met elke andere. Dankbaar materiaal voor improvisatie en canon. 

Haida is van Hebreeuwse oorsprong. Het lied is gebaseerd op een Chassidische rondedans. Stel je een feest voor waar na de maaltijd de feestvierders tafels en stoelen aan de kant schuiven en de ruimte tot dansvloer omgetoverd wordt. Haak in en laat je meeslepen in de kring. Maar let op, aan het einde wacht een geniepige versnelling.

Drie fijne kerstliederen en 3 swingende meezingers om het eerste trimester zingend mee te vullen. Arrangementen door Martin Valcke en Jan Van Outryve.
Terug naar boven