U bent hier

Doewap #8: Tussen tongtwister en wiegenlied

Zingen op school

Zopas lanceerden we Doewap #8, zodat leerkrachten ook in de tweede helft van het schooljaar toffe klasliedjes aangeboden krijgen. Fasten your seatbelts voor de nieuwe hits van Mirjam de Wit, ontdek een prachtig volkslied van Paul Schollaert en trek de wereld in met liedjes uit Rusland, Afrika en Cuba. Met arrangementen van Martin Valcke en Jan Van Outryve.

Meer weten over Doewap?

Hier meer info

In Aan en Uit van Mirjam de Wit hoor je de haastigheid van het begin en het einde van de schooldag als jassen, lichten en deuren aan of uit moeten en boekentassen open of dicht. Twee miniliedjes die wel radiodjingles lijken met hoog tongtwistergehalte: het is voorbij voor je weet. Wind, wind ruisen creëert een poëtisch nachttafereel rond maan en wind. De volkse melodie uit Duitsland in een vertaling van Paul Schollaert is eenvoudig rustgevend, het arrangement van Martin Valcke in de opname bijna magisch.

Rust ook in Bajoesjki Bajoe, een Russisch wiegenlied. In de didactische fiche vind je bovendien een poëtische vertaling naar het Nederlands die perfect past op de melodie.
Met Amaibu gaan we naar Afrika, bij de Baka, een Pygmeeënvolk dat in de regenwouden van Kameroen, Congo-Brazzaville, Gabon en de Centraal-Afrikaanse Republiek leeft. Het lied imiteert de klanken van het regenwoud en kan in canon gezongen worden.
Wil je wat meer swingen in de klas, dan kan dat met het West-Afrikaanse Fatou wé en het Cubaanse Yenyere in vrolijke arrangementen van Jan Van Outryve. Het eerste is een eenvoudige meezinger die met alle leeftijden van de lagere school prima werkt, het andere brengt je klas in feestelijke sferen en kan je in sterke groepen ook gebruiken om in canon te zingen. 

Praktisch

Beluister de demo's hier. Kostprijs voor muziek en didactische tips is €18, beschikbaar als download in onze webshop (partituren, mp3, karaoke, pdf, videoinstructies).

Kopen in webshop

Doewap #8
Terug naar boven