U bent hier

Doewap is er ook voor kleuters!

Zingen op school

Wisten jullie dat Doewap er ook voor de kleuters is? Met het liedje 'De fanfare speelt in de straat' kan je aan de slag vanaf de 2de kleuterklas. Je kan het zelfs inzetten als vaderdaggeschenk. Je ziet Annemie Cobbaert in actie: ze is kleuteronderwijzeres én studeerde tevens klassieke zang, de unieke combi om met kinderen tussen 0 en 6 aan de slag te gaan. 

De fanfare speelt in de straat

Hier Liedje bekijken op youtube

Zoek een klein plastic emmertje dat je niet meer nodig hebt en bekleed het met lagen papier en kleurrijke versieringen. Met een touwtje eraan en een spatel in de hand maakt je kleuter een knappe trommel om zichzelf mee te begeleiden bij het zingen van dit lied. En coronaproof, want dikke kussen aan vaders zijn helemaal veilig!

Aan de hogeschool Thomas More geeft Annemie Cobbaert muziek aan de studenten bachelor kleuteronderwijs. Tegelijkertijd schuimt ze kleuterklassen en bibliotheken af, per fiets en met hopen licht en handig materiaal om zelf met kleuters, peuters, dreumesen en baby's actief muziek te maken.

Meer aanbod

  • Wil je meer liedjes voor kleuters ontdekken mét didactische tips, neem dan een kijkje in onze kleuterdoewap, digitaal beschikbaar in onze webshop.
  • Voorjaar 2021 vinden de eerste sessies ‘Zingen met Kleuters’ plaats in Sint-Katelijne-Waver, een 4-delige reeks voor kleuterleerkrachten die zich willen verdiepen in het zingen met jonge kinderen. Op 10/2, 10/3, 31/3 en 5/5.  Meer info volgt eind augustus.

Alle over Doewap

 

Annemie Cobbaert
Terug naar boven