U bent hier

Doewap voor kerst

Zingen op school

De laatste weken hebben we onze Doewapfilmpjes uitgebreid! Nele Kintaert zingt over hagelbollen, Annemie Cobbaert over sneeuw (met de kleuters) en Sterre De Raedt over vrede. En op maandag 21 december verscheen ons laatste filmpje in deze kerstreeks over de twaalf dagen van Kerstmis op een gloednieuwe tekst!

YouTubekanaal
Facebookpagina

De kerstman heeft een probleem. Geen sneeuw maar hagel is zijn deel in het hoge noorden. En die hagel belemmert het transport. Nele Kintaert en haar knuffelcontact vertellen wat er gebeurt. Hagelbollen is een lied van Jan Hendrik Van Damme uit de bundel Blinkende Ballen, uitgegeven door Euprint.

Wandelen en spelen in de sneeuw... zalig! Annemie Cobbaert leert je Sneeuwvlokje kennen, een eenvoudig winterliedje om met je kleuters te zingen. Oefen het in en wie weet wandelen jullie binnenkort door een winters landschap... Muziek van Jean Dorémi, tekst van Marianne Busser en Ron Schröder. Het liedje kan je vinden in de inspirerende bundel Kleuterwijs.

I've got peace is een eenvoudige lied van Susan Salidor en vraagt misschien een beetje oefening in het Engels, maar is verder niet zo moeilijk. En het swingt van begin tot einde. Uitdelen die liefde! Met dank aan Sterre De Raedt, Fiona-Fé en Miro.

Wie wil er nu zo'n partridge in a pear tree, als je een zakdoek met hartjesmotief kan krijgen? Tom Johnson vond geen vertaling naar wens van de traditional Twelve days of Christmas en schakelde Margot De Ley in voor een Nederlandstalige versie op maat. Een unieke resem al dan niet nutteloze kadootjes in hertaling werd zijn deel. Zet je schrap en train je geheugen in de Twaalf dagen van Kerstmis.

 

De laatste weken hebben we onze Doewapfilmpjes uitgebreid! Om in de school of gewoon thuis met je kinderen te zingen. Hier te herbekijken.
Terug naar boven