U bent hier

Eerste koren op WCG presentatieconcerten in Genk

Koorwereld

Op 5 en 6 oktober stond C-Mine Genk op zijn kop. Tijdens de eerste World Choir Games presentatieconcerten van Koor&Stem presenteerden 14 koren zich voor onze jury. In de Grote Zaal was de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen bezig, terwijl in de Kleine Zaal de WCG presentatieconcerten plaatsvonden.

In de klaslokalen van het LUCA zaten de volgende groepen al naarstig in te zingen en de jury, die zat aandachtig te luisteren. Op 5 oktober beten de eerste 5 koren de kop af: Paramour, kamerkoor Furiant en vocaal ensembles Viermaliks, Hot Air en  Ad Hoc.
Op 6 oktober volgden Jeugdkoor Kiliana, Kamerkoor Pizzicanto, Pieter-Jan van Paesschen gemengd koor, Pieter-Jan van Paesschen jongvolwassenkoor, Koninklijk Hasselts A Capellakoor, Villanella tienerkoor, Villanella jeugdkoor, La-why? en tot slot Kør.

Elk koor stelde zich 15 minuten voor met een programma waar ze zich goed bij voelden. Toch kozen heel wat onder hen al voor muziekwerken die ze tijdens de World Choir Games competities willen uitvoeren. De jury gaf hen gerichte feedback op vier punten:

  •  Intonatie
  •  Klankkwaliteit van het koor
  •  Artistieke evaluatie (trouw aan de partituur, interpretatiepraktijk, authenticiteit, afhankelijk van de wedstrijdcategorie)
  • Algehele artistieke indruk

Na elk concert, bestaande uit optredens van een drietal koren, ging de jury beraadslagen, waarna iedere dirigent, al dan niet met een delegatie van het koor kon langsgaan bij de juryleden voor een gesprek. Koorconsulent Erik Demarbaix zorgde voor het nodige advies over een mogelijke aanpak van koorcoaching. Een boeiende start van een jaar dat voor heel veel koren in het teken zal staan van hun voorbereiding aan de World Choir Games!

Een boeiende start van een jaar dat voor heel veel koren in het teken zal staan van hun voorbereiding aan de World Choir Games!
 

Terug naar boven