U bent hier

EMJ online editie 2021 nu met 'vrije reeks'

Het EMJ wil een lichtpunt zijn en blijven voor de vele jongeren die met muziek bezig zijn en hen ondersteunen en enthousiasmeren om hun geliefde hobby vol te houden, ook in tijden waarin de noodzakelijke maatschappelijke beperkingen het leven van iedereen, wereldwijd, aan banden blijft leggen.

Door de aanhoudende coronamaatregelen in vele landen, is het voor groepen moeilijk om samen te komen, te repeteren en een opname te maken voor het aanstaande online festival op 1 mei. Daarom dat EMJ heeft beslist om de reglementen van deze online editie uit te breiden.

Vrije reeks

Om aan zoveel mogelijk groepen de kans te geven om deel uit te kunnen maken om deel te nemen aan deze unieke editie van het EMJ werd dan ook een 'vrije reeks' toegevoegd. Deze reeks is bedoeld voor:

  • orkesten of koren die willen deelnemen in de gekende festivalreeksen maar die geen recente opname kunnen maken;
  • mini ensembles of kleinere koorbezettingen;
  • solisten (met volwassen begeleiders);
  • individuele muzikanten van muziekacademies (toonmomenten, opnames van examens, …).

EMJ verwacht in deze vrije reeks eveneens een opname van een eigen, vrij gekozen, repertoire van 8 à 10 minuten. De ingezonden opname moet niet recent gemaakt zijn en mag niet ouder zijn dan de vorige festivaleditie, m.a.w. voor koren niet ouder dan mei 2018, voor orkesten en instrumentale ensembles niet ouder dan mei 2019.

Alle opnames van alle muzikanten en zangers maken deel uit van het online EMJ op 1 mei en zullen die dag worden uitgezonden via het digitale platform. Alle deelnemers kunnen zich inschrijven voor online-workshops door ervaren docenten. Aan deze inzendingen wordt geen quotering en prijs gekoppeld. Het gaat louter om evaluatie en adviezen.

In competitie

Deelnemen binnen het oorspronkelijke reglement kan uiteraard ook nog steeds. Hiervoor verwijzen we naar de bestaande reglementen. Basis: een recente opname, van een eigen, vrij gekozen repertoire. De opname wordt geëvalueerd en becommentarieerd door een internationale vakjury. Ook de bestaande reeksen blijven dus, aan jullie de keuze en wat haalbaar is!

Info en inschrijven

Terug naar boven