U bent hier

Europees Muziekfestival voor de Jeugd uitgesteld naar 2021

Koorwereld

Het Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt heeft beslist om de 68ste editie, die reeds eerder uitgesteld werd naar begin september 2020, definitief te verschuiven naar volgend jaar, meer bepaald naar het weekend van 1 mei 2021. 

Ga naar website EMJ

Door de aanhoudende cornonacrisis is het momenteel onmogelijk te voorspellen hoe de situatie de komende maanden gaat evolueren in Europa op vlak van reisadviezen, de organisatie van massa-evenementen en - boven alles - de veiligheid en de gezondheid van alle deelnemers, bezoekers en medewerkers.

Omdat in 2021 al de instrumentale versie van het festival op het programma staat, zullen uitzonderlijk zowel koren als instrumentale ensembles op één en de zelfde editie ontvangen worden. Praktische details voor de editie in 2021 zullen op een later moment gecommuniceerd worden.  Het zal voor de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Europees Muziekfestival zijn dat er geen festival zal zijn in Neerpelt.

EMJ United @ Home

‘EMJ United @ Home’ was een unieke liveshow die plaatsvond op het moment dat normaal de Kick-off van het festival gepland was. Het was een show zonder publiek die live te volgen was op de EMJ-Facebookpagina en via www.emj.be. Zo kon iedereen van thuis uit toch nog wat genieten van de muziek en sfeer van het festival. Met een muzikale bijdrage van o.a. de Piccolo's, het KANL-orkest, de EMJ-deelnemers en -juryleden werd het een memorabele editie.

Terug naar boven