U bent hier

Geef jouw (koor)project met bovenlokale uitstraling vorm

Amateurkunsten

Tijdens deze workshop staan de medewerkers van het Steunpunt voor Bovenlokale Cultuur je bij met raad en daad voor de uitwerking van jouw cultuurproject met bovenlokale uitstraling. Ze geven info over de nieuwe projectsubsidielijn van de Vlaamse overheid en brengen een selectie inspirerende voorbeelden.

De deadlines voor subsidieaanvragen in 2019 zijn 15 mei en 15 november.

Je kan na de introductie heel concreet aan de slag met een handige toolkit die helpt om jouw projectidee meer vorm te geven of om de mogelijkheden op bovenlokaal niveau te verkennen voor jouw organisatie, district of gemeente. Zin in? De medewerkers van het gloednieuwe steunpunt alvast wel. Ze kijken er naar uit om je te ontmoeten en te helpen.

Kansen voor de koorwereld

De subsidielijn ‘projectsubsidie voor bovenlokale cultuurprojecten’ bevat een aantal nieuwe ondersteuningsmogelijkheden voor de lokale koorwerking. Deze subsidies geven de lokale koorwerking kansen om artistiek te groeien en om binnen de eigen werking te experimenteren. Elk koor kan een beroep doen op de projectsubsidies voor bovenlokale cultuurprojecten, op voorwaarde dat het koor een rechtspersoonlijkheid heeft. Koren die meewerken aan een project, maar geen aanvrager zijn van de subsidies hoeven geen rechtspersoonlijkheid te zijn.

Een projectsubsidie wordt alleen toegekend op voorwaarde dat er voldaan is aan aantal inhoudelijke en formele punten. Ga zeker je licht opsteken tijdens deze infosessie of op de website van Cultuur Bovenlokaal. 

Begeleiding: Leonie Lanssens en Sylvia Matthys. Duur: 2 uur

Data

Maandag 1 april 2019
Partner: Fameus
Locatie: Zaal Zirkus, Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen
Uur: 10-12u30 (onthaal vanaf 9u30)

Dinsdag 2 april 2019
Partner: cultuurdienst Hasselt
Locatie: Raadzaal, Stadhuis (‘t Scheep), Limburgplein 1, Hasselt
Uur: 13u30-16u (onthaal vanaf 13u)

Donderdag 4 april 2019
Partner: BIE
Locatie: Komedie in CC De Spil, H. Spilleboutdreef 1, Roeselare
Uur: 10-12u30 (onthaal vanaf 9u30)

Inschrijven

Alle workshops zijn gratis. Inschrijven is verplicht. Meer info en inschrijven kan via www.cultuurbovenlokaal.be

Terug naar boven