U bent hier

Groot zangmoment Orfeo & Majnun

Podiumkans

Hoe gaat het met het project Orfeo & Majnun (O&M) van De Munt, het interdisciplinaire muziektheaterproject waar diverse gemeenschappen, professionele en amateurkunstenaars bij betrokken zijn?

Goed zo blijkt! De repetities voor het grote zangmoment op het Muntplein op 30 juni starten binnenkort. De organisatoren willen zoveel mogelijk koren uit België uitnodigen om samen met hen te komen zingen. Ieder koor is welkom om te komen zingen, ongeacht het niveau.

Op het programma staan de drie koorwerken uit het muziektheaterstuk, die gecomponeerd zijn door Moneim Adwan, Howard Moody en Dick van der Harst en we sluiten af met de Brusselse stadsmelodie van componist Peter Spaepen. De partituren staan op de site van de Munt, alsook audio materiaal. Klik hier 

Wij nodigen koren en zangers uit op 30 juni om samen met ons te komen zingen tijdens het parcours van Orfeo & Majnun!

Repetities

Peter Spaepen leidt het community choir.
Koren kunnen zich ook meteen aanmelden op de eerste massarepetitie. Er vinden drie repetities plaats, telkens onder leiding van Peter Spaepen en in de grote zaal van de Munt.

Op 5 mei om 15 uur, een tweede repetitie volgt op 23 juni om 10 uur en een laatste generale om 10u, op 30 juni.

Hebben jullie interesse en willen jullie, samen met jullie koor, deel uitmaken van dit grote zangmoment? Neem contact op via z.skotnicki [at] demunt.be 
of orfeomajnun [at] demunt.be!

In Orfeo & Majnun smelten de oude Griekse mythe van Orpheus & Eurydice samen met het bekende Midden-Oosterse liefdesverhaal van Layla & Majnun om er een nieuwe opera over liefde, verdriet en verlangen mee te vormen.

Meer weten over dit communityproject
Alle informatie ovetr het zangmomonet op 30 juni

In samenwerking met Singing Brussels

Nog op 30 juni: een openluchtparade door de Brusselse binnenstad en een parcours in en rond de Muntschouwburg. Tijdens de optocht worden de dieren en mythische wezens uitgelaten, die in beide verhalen een belangrijke rol spelen.
Terug naar boven