U bent hier

Hear my Voice op 19 december 2019

Amateurkunsten

Op donderdag 19 december zal het plenaire Vlaamse parlement debatteren en stemmen over de begroting van de Vlaamse regering, met daarin de geplande besparingen op cultuur, de kunsten, zorg en onderwijs. 

Hear my Voice is een compositie voor megakoor, die die dag om 19 uur een massale en tegelijk ingetogen soundscape wil vormen voor het parlementsgebouw. 1000 zangers – of veel meer – komen samen om te doen wat iedereen kan en wat in vele culturen sinds mensenheugenis wordt beoefend: samen zingen.

Geen tweets, geen geschreeuw, geen protestborden, maar samen zingen om onze stem hoorbaar te maken en om op die manier onze bezorgdheid te uiten over de geplande besparingen. Koor&Stem kijkt ook aan tegen een lineaire besparing van 6%, wat een zoveelste besparing betekent binnen de amateurkunstensector, die honderduizenden mensen verenigt. Maar meer nog dan over de cijfers, is Koor&Stem bezorgd over de maatschappelijke impact van de besparingen in de kunstensector. Daarom ondersteunt Koor&Stem dit initiatief van componist Joris Blanckaert ten volle, en vragen we koren en zangers die dezelfde bezorgdheid delen om massaal te komen meezingen.

Geen tweets, geen geschreeuw, geen protestborden, maar samen zingen om onze stem hoorbaar te maken

25-stemmige compositie

Hear My Voice is een 25-stemmige compositie voor koren, vocale ensembles en individuele zangers.  De compositie is een herwerking en vereenvoudiging van City of EAR. De partituur wordt een fijne uitdaging voor studenten muziek en professionele zangers maar is tegelijk ook comfortabel voor amateurzangers.  
City of EAR, een werk van componist Joris Blanckaert, werd als afsluiter van OdeGand op zondag 15 september uitgevoerd in de Gentse straten door meer dan 20 Oost-Vlaamse koren. Ze startten op verschillende pleinen, en kwamen halfweg al zingend samen op een centraal plein, waar alle gesynchroniseerde deelcomposities versmolten tot 1 klankmassa.  

 

Praktisch

Aanmelden doe je via de link onderaan de pagina. De partituren kan je hier downloaden en hier kan je luisteren naar een ruwe montage van het City of EAR project (met 650 zangers), de voorloper van Hear My Voice. Het geeft een realistisch beeld van wat je mag verwachten, hoewel de opname enigszins afwijkt van de partituren. Voor vragen kan je terecht bij de initiatiatiefnemers van de actie op hearmyvoice19dec [at] gmail.com  

Hear My Voice
19 december 2019, 19 uur (een precieze timing volgt nog)
Aan het Vlaams Parlementsgebouw, Brussel

Hier aanmelden

Er is een NMBS-staking van woensdagavond tot donderdagavond. Maar laat dat je niet tegenhouden! Er is geen totale lamlegging maar een minimum dienstverlening van minstens één trein per uur. Bezoek het Facebookevent voor de recente informatie.

 

 

Foto: OdeGand, City of EAR, zondag 15 september te Gent
Terug naar boven