U bent hier

Het Vlaams Radiokoor (be)zingt Les Flandriens

Het Vlaams Radiokoor heeft altijd al een speciaal plekje in het hart gehad voor muziek van de eigen tijd - en al helemaal als die uit eigen land komt. Vlaamse muziek zit dan ook diep in hun DNA! Te ontdekken tijdens het openingsconcert van de KOORLINK koorcyclus 2020-2021 op 20 september om 11 uur in AMUZ. 

Al van bij de oprichting in 1937 zorgde het Vlaams Radiokoor voor de uitvoering van muziek van ‘onze’ Vlaamse componisten - en dat doet het nog steeds.
Samen met ComAV lanceerde het Vlaams Radiokoor vorig seizoen een oproep voor nieuw Vlaams koorwerk, met als resultaat Les Flandriens: met inzendingen van zowel doorwinterde rotten als nieuw talent, opgenomen in de studio en nu ook live in de concertzaal. De Vlaamse koormuziek is alive and kicking!

Het concert, gebracht door het Vlaams Radiokoor onder leiding van Joris Derder, zal in AMUZ uitgevoerd worden, in een productie van Koorlink vzw, als openingsconcert van de KOORLINK koorcyclus 2020-2021 in samenwerking met Koor&Stem vzw en met steun van Sabam for Culture.

Met werk van Daan Janssens, Dietrich van Akelyen, Erika Budai, Geert Van Der Straeten, Hans Helsen, Jan Moeyaert, Kurt Bikkembergs, Michiel Verfaillie, Nicholas De Cock, Noah Thys, Peter Pazmany, Peter Pieters, Piet Swerts, Bart Vandewege.

Compositiewedstrijd Vic Nees 2020

Tijdens dit concert zingt het Vlaams Radiokoor eveneens muziek van onder anderen Lara Denies en Stijn Dierckx, laureaten van de Compositiewedstrijd Vic Nees 2020.

Programma en tickets
 

Openingsconcert van de KOORLINK koorcyclus 2020-2021 op 20 september om 11 uur in AMUZ.
Terug naar boven