U bent hier

Impact nieuwe coronamaatregelen voor koren (update 8)

Advies

Wat verandert er wel of niet voor de amateurkunsten en koorwerking in het bijzonder als gevolg van de recente striktere coronamaatregelen en aankondigingen van de Nationale Veiligheidsraad? Hier een update naar aanleiding van het nieuwe ministeriële besluit van 29.07.2020.

Je mag blijven repeteren

Culturele activiteiten blijven mogelijk tot maximum 50 personen, mits het volgen van alle maatregelen zoals beschreven in onze Corona toolkit. Hieraan verandert dus niets, behalve de verplichte mondmaskerdracht op elk moment bij elke activiteit (ook buiten), die een week geleden al werd ingevoerd.

En wat met concerten?

Evenementen, waarbij je dus een zittend publiek uitnodigt, mogen in de buitenlucht met maximum 200 personen en binnen met maximum 100 personen. Organiseer je een evenement, gebruik dan het www.covideventriskmodel.be om na te gaan of je evenement aan alle maatregelen voldoet.

In de provincie Antwerpen

In verschillende steden en gemeenten in de provincie Antwerpen zijn concerten en andere evenementen, zoals hierboven bedoeld, verboden. Informeer dus steeds bij de lokale besturen naar specifieke richtlijnen.

Coronamaatregelen voor koren

Hier verzamelen we alle corona-updates, stellen we een FAQ en toolkit met leidraad ter beschikking met het oog op een veilige heropstart van de koorwerking.

Terug naar boven