U bent hier

Inschrijving koorfestival CantaRode 2019 gestart

Podiumkans

Komend voorjaar wordt in Kerkrade voor de vijfde keer het Internationaal Koorfestival CantaRode gehouden. Zangkoren uit binnen- en buitenland die aan het festival willen deelnemen, kunnen zich vanaf nu aanmelden. CantaRode 2019 vindt plaats van 30 mei tot en met 2 juni 2019.

Het Internationaal Koorfestival CantaRode ontwikkelt zich tot een niet meer weg te denken evenement in de koorwereld. Het festival richt zich op kamerkoren die op een hoog niveau muziek willen maken. CantaRode bestaat uit vier onderdelen: een concours, workshops & masterclasses, concerten in de regio en een publieksevenement. Aan het festival kunnen koren met een bezetting van 12 tot 32 zangers deelnemen. Zowel mannen- en vrouwenkoren als koren met een gemengde bezetting die aan de voorwaarden voldoen, zijn van harte welkom. 

Concours

CantaRode 2019 begint op donderdag 30 mei met een openingsconcert, waarbij alle deelnemende koren zich kunnen presenteren. Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni vinden twee competitierondes plaats. Tijdens de eerste ronde moet elk koor minstens vier werken uit verschillende periodes zingen. Hiertoe behoort ook een keuzewerk van een componist uit het land waaruit het koor zelf afkomstig is. 

De volgende dag mogen de koren tijdens de tweede ronde hun programma helemaal zelf samenstellen. Dan is ook de inzet van muziekinstrumenten of solisten toegestaan. Een internationale professionele jury beoordeelt alle optredens. Tijdens het slotconcert op zondag 2 juni worden de winnaars bekend gemaakt. Koren kunnen tijdens het festival geldprijzen winnen, die variëren van 250 tot 1500 euro. Naast prijzen voor de drie beste koren, zijn er ook prijzen voor onder meer de beste dirigent en een publieksprijs. 

Inschrijven

Inschrijven voor CantaRode Internationaal Koorfestival kan tot en met 15 december 2018 via www.cantarode.nl

Cantarode-2018 (Nederlandse versie)

Amaranthe uit Oudenaarde ging met maar liefst drie prijzen naar huis tijdens de vorige editie van CantaRode.
Terug naar boven