U bent hier

Inschrijvingen CantaRode van start

Podiumkans

In mei 2018 vindt in Kerkrade opnieuw het Internationaal Koorfestival CantaRode plaats.  Zangkoren die aan het festival willen deelnemen, kunnen zich nu aanmelden. CantaRode 2018 vindt plaats van 10 tot en met 14 mei 2018 (Hemelvaartweekeinde) in Kerkrade.

Het Internationaal koorfestival CantaRode wordt volgende jaar voor de vierde keer gehouden. Het festival bestaat uit vier onderdelen: een concours, workshops & masterclasses, concerten in de regio en een publieksevent. Aan het festival kunnen kamerkoren met een bezetting van 12 tot 40 leden deelnemen. Dit mogen gemengde koren of dames- of herenkoren zijn. Het festival is bedoeld voor amateurkoren, waartoe ook koren van universiteiten of conservatoria worden gerekend.

Concours

Het festival begint op donderdag 10 mei met een openingsconcert, waarbij alle deelnemende koren zich kunnen presenteren. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei vinden twee competitierondes plaats. Tijdens de eerste ronde moet elk koor minstens vier werken uit verschillende periodes a capella laten horen. Hiertoe behoort ook een werk naar keuze van een componist uit het land waaruit het koor afkomstig is.

De volgende dag mogen de koren tijdens de tweede ronde hun programma zelf samenstellen. Dan is ook de inzet van muziekinstrumenten of solisten toegestaan. Een internationale professionele jury beoordeelt alle optredens. Tijdens het slotconcert op zondag 13 mei worden de winnaars bekend gemaakt. Koren kunnen tijdens het festival geldprijzen winnen, die variëren van 250 tot 1500 euro. Naast prijzen voor drie beste koren, is er ook een prijs voor de beste dirigent, een prijs voor de beste uitvoering van het werk uit het land van herkomst en een publieksprijs.

Kerkrade en regio

Kerkrade ligt in Zuid-Limburg en is bekend als ‘klankstad’. Andere grote internationale muziekfestivals als het Wereld Muziekconcours (voor blaasmuziek) en het Orlandofestival (kamermuziek) worden ook in Kerkrade gehouden. Het concours van CantaRode vindt plaats in het geheel vernieuwde Parkstad Limburg Theater in het centrum van Kerkrade. De overige activiteiten zijn op verschillende locaties in Kerkrade, waaronder de 12e-eeuwse Abdij Rolduc, en omgeving. Met name op zaterdagavond en zondagochtend is er voor de koren gelegenheid om in de regio concerten te geven.

Inschrijven voor CantaRode Internationaal Koorfestival kan tot en met 15 december 2017 via www.cantarode.nl

Terug naar boven