U bent hier

Internationaal Koorfestival Vlaanderen-Genk 2024

Podiumkans

Van 4-6 oktober 2024 is Genk in hartje Limburg opnieuw gastheer van het 17de Internationale Koorfestival Vlaanderen-Genk. Op de C-mine site waar het verleden en de charme van oude mijngebouwen hand in hand gaan met hedendaagse kunst en creativiteit, zullen drie dagen lang meer dan 1.000 stemmen weerklinken!

Koorwedstrijd

Hèt paradepaardje van het festival is zonder twijfel de internationale koorwedstrijd op zaterdag 5 oktober. Twaalf vooraf geselecteerde internationale topkoren meten zich met elkaar, o.a. op basis van een opgelegd nieuw koorwerk van de Vlaamse componist Kurt Bikkembergs. Een internationaal gerenommeerde jury mag de dag nadien, op zondag, bekendmaken wie in de prijzen valt. En niet onbelangrijk: de wedstrijd zal voortaan plaats vinden in de akoestische parel van de C-mine site, de historische Barenzaal. Wie weet zorgt ook het bijzondere interieur van deze zaal voor vocale inspiratie en choreografische verrassingen!

Terecht beschrijft de internationale media dit festival als "The most charming Choral Festival of Flanders”! Schrijf je in en word laureaat van de wedstrijd. Maak kennis met gaststad Genk als ‘wereldstad op mensenmaat’ via haar diverse culturen of als toegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Word laureaat en beleef de legendarische gastvrijheid van de Limburgers!

Meer info & inschrijven

Aanmelden als koor voor de wedstrijd kan tot 31 januari

Festivaldag op zondag

Zondag is de festivaldag met workshops voor al wie graag zingt, voor koorzangers en dirigenten. Op de mooiste locaties van C-mine zullen de internationale  wedstrijdkoren een podium krijgen voor een vrij programma. Afwisselend met hen zullen koren en groepen uit Genk en heel Vlaanderen optreden. Publiek en zangers krijgen zo de kans om mekaar beter te leren kennen en samen te zingen.

Meer weten

Terug naar boven