U bent hier

Internationale prijs voor vier Vlaamse componisten

Dirigeren

De European Award for Choral Composers 2020-2021 gaat naar 2 componisten uit Vlaanderen! De jury kent tevens twee speciale vermeldingen toe aan... twee andere Vlaamse componisten. Proficiat Jan, Maarten, Hans en Vigdis!

In category A (a cappella werken) won Jan Van der Roost met Amor, io fallo, Hans Helsen ontving een speciale vermelding met Sanctus Amor. In category B (werken met begeleiding) won Maarten Van Ingelgem een prijs voor Autumn Soils en ontving Vigdis Hansa Elst een speciale vermelding met haar stuk How Sweet the Moonlight.

De European Choral Association - Europa Cantat riep haar leden over heel Europa op om recent gecomponeerde koorwerken in te dienen voor een internationale wedstrijd. De jury bestond uit internationaal erkende dirigenten en componisten en benadrukt dat alleen anonieme partituren beoordeeld werden zonder informatie over de componisten, noch het land van herkomst en dat alle onderscheidingen voor Belgische componisten louter duiden op de kwaliteit van de componisten en hun werken. Dat horen wij graag!

Meer op koorklank.be

In category A (a cappella werken) won Jan Van der Roost met Amor, io fallo
Terug naar boven