U bent hier

Internationale topkoren naar Kerkrade (NL)

Festival

Tijdens het koorfestival CantaRode komen eind deze maand tien internationale topkoren uit alle delen van de wereld naar Kerkrade. Het openingsconcert wordt verzorgd door een van Duitslands beroemdste vocaal ensembles – Calmus – uit Leipzig. Het koorfestival vindt van 30 mei tot en met 2 juni plaats.

In totaal nemen meer dan 500 zangers van 55 verschillende koren aan het festival deel. De zangkoren komen uit alle delen van de wereld: van Noorwegen tot de Filipijnen en van Brussel tot Moskou. Kom luisteren en geniet van het concours, de concerten, de spontane optredens of zing zelf mee tijdens een singalong of de workshop Meezing Carmina Burana.

Mét het Brussel Chamber Choir

Na de succesvolle passage van Amaranthe tijdens de vorige editie, kijken we dit jaar met veel belangstelling uit naar de deelname van het Brussel Chamber Choir. Het Brussels Chamber Choir werd opgericht in 2007 door dirigente Helen Cassano en studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Het koor is uitgegroeid tot een eclectische groep muzikanten met veel verschillende nationaliteiten, in een echte Brusselse geest. Het ensemble treedt regelmatig op tijdens a cappella-concerten en is vaak te gast in de Brusselse kathedraal.  

Info & tickets

 

Cantarode-2018 (Nederlandse versie)

Het Brussel Chamber Choir neemt deel aan het Internationaal Koorfestival CantaRode, 30 mei - 2 juni.
Terug naar boven