U bent hier

Jouw koor op het podium van de opera!

Podiumkans

Met Koren voor C(H)ŒURS vragen Opera Ballet Vlaanderen en Koor&Stem aandacht voor de diversiteit van het koorleven in Vlaanderen en voor de schoonheid en het plezier van samen zingen. Tijdens twee gratis concerten zingen koren wat ‘Hoop op een betere wereld’ voor hen betekent. Daarmee haken we aan op de productie C(H)ŒURS 2022 die in maart en april bij Opera Ballet Vlaanderen loopt. 

Staat jouw koor te popelen om eindelijk weer te mogen zingen voor een publiek? Schrijf dan meteen in voor Koren voor C(H)ŒURS en vermeld je repertoire naar keuze in het thema ‘Hoop op een betere wereld’. Alle koren en alle niveaus komen in aanmerking. Koor&Stem stelt, in samenspraak met Opera Ballet Vlaanderen, een divers concertprogramma samen met 2 x 6 koren, op basis van het opgegeven repertoire aangevuld met samenzang voor alle koren en publiek. Je koor krijgt zo de kans om te schitteren op het podium van Opera Ballet Vlaanderen. 

In Antwerpen is dat op zaterdag 19 maart van 14:00 tot 15:30 uur. In Gent vindt het concert plaats op zaterdag 9 april eveneens van 14:00 tot 15:30 uur. Het concert wordt doorspekt met samenzang, geleid door Marleen De Boo en Sander Le Roy. Ook het publiek zingt mee. We sluiten het concert gezamenlijk af met Va pensiero van Giuseppe Verdi.
 

Hoe meedoen en aanmelden als koor?

  • Bepaal het repertoire dat je op  de scène van de opera wil zingen. Dat mag maximaal 12 minuten zijn. Er zal een vleugelpiano ter beschikking staan. Kies stukken in het thema 'Hoop op een betere wereld.' Heb je maar één lied, geen probleem! Op basis van het ingezonden repertoire stellen we een gezamenlijk concertprogramma samen.
  • Meld je koor aan via dit formulier. Doe dat ten laatste donderdag 17 februari.
  • Uiterlijk 22 februari verneem je of je koor geselecteerd is voor het concert. Dan bezorgen we je ook alle praktische informatie.
  • Op de concertdag verwachten we je koor om 11 uur in het theater voor een doorloop. Het concert zelf start om 14 uur.
  • Maak reclame voor het concert. Je staat immers niet iedere dag op het podium van een operatheater. Een zaal vol koren en zingend publiek, dat wil je niet missen. Het concert is gratis en tickets zal je binnenkort kunnen reserveren via www.operaballet.be
  • Is je koor niet geselecteerd? Niet getreurd, want iedereen is gratis welkom op beide concerten van Koren voor C(H)ŒURS. Warm sowieso je stembanden op want je zal zelf ook kunnen meezingen tijdens de samenzangmomenten met Marleen De Boo en Sander Le Roy. Samen vullen we de prachtige operazaal met onze koorklanken.

Heb je een vraag? Aarzel niet contact op te nemen via info [at] koorenstem.be

De inschrijvingen zijn afgesloten.


Extra: tickets voor C(H)ŒURS

Opera Ballet Vlaanderen biedt aan elke individuele deelnemer een code om met 25% korting naar een voorstelling van C(H)ŒURS te komen, ook als je koor niet geselecteerd is! De korting geldt voor een dag naar keuze, en ja, ook op 19 maart (Antwerpen) en 9 april (Gent) zijn er 's avonds voorstellingen waarvoor je tickets kan bestellen. Zo zie je het professionele koor van Opera Ballet Vlaanderen aan het werk in een geëengageerde voorstelling waarin choreografie en dans een belangrijke rol spelen.

Meer over de productie C(H)ŒURS

Terug naar boven