Tickets World Choir Games nu beschikbaar hier

Sluiten

U bent hier

Julien Libeer te gast in afl.5 van onze podcast

Koorwereld

Julien Libeer is concertpianist en ambassadeur van Singing Molenbeek. Evita Nossent spreekt met hem over zijn leven als pianist, zijn fascinatie voor de stem en Singing Molenbeek, dat prachtige project met ondertussen zeven schoolkoren in louter Molenbeek.

Alle podcast afleveriingen

Voor Libeer is de piano een instrument in de strikte zin van het woord, een medium om iets te vertellen dat niet meteen iets te maken heeft met het instrument zelf. Hij blijft zich inspireren door alles wat met vocaliteit te maken heeft. 'Er bestaat niets minder lyrisch dan een piano, een bak met 88 toetsen en evenveel hamers die op snaren slaan.' Je moet dus eigenlijk kunnen zingen op een instrument dat bijna een percussie-instrument is. Dat probeert hij. En af en toe zingt hij ook zelf.
Julien Libeer is artistiek directeur van het harverwarmende project Singing Molenbeek. Hij vertelt hoe de docenten de kinderen introduceren in de schoolkoren. 

De podcast is te beluisteren via onderstaande links. Abonneer je via je favoriete podcast-app, zo krijg je de komende maanden automatisch een melding bij een nieuwe aflevering. Veel luisterplezier met de derde aflevering van onze podcast Stemhebbers. 

Terug naar boven