U bent hier

Kies de beste liedjes uit België voor het EU Songbook

Internationaal

Geef je mening! Van 19 oktober tot 18 november kunnen muziekliefhebbers in België zes Belgische liedjes kiezen voor het eerste liedjesboek van de Europese Unie: het EU Songbook.

Koorzangers van de twee nationale koororganisaties maar ook muziekstudenten en –docenten hebben eerder dit jaar 54 liedjes genomineerd in zes verschillende categorieën: Liefdeslied, Natuur & Seizoenen, Vrijheid & Vrede, Volkslied, Geloof en Kinderlied. De Nederlandstaligen uit België kunnen liederen nomineren in de categorieën: Natuur & Seizoenen, Vrijheid & Vrede en Kinderlied.

Vlaanderen is vertegenwoordigd met klassiekers als 'Vlaanderen mijn land, 'Daar zat een sneeuwwit vogeltje', 'Vrolijke vrienden', 'Al die willen te kap'ren varen', 'Madammen met een bontjas', 'Ik hou van u', 'Gelukkig zijn', de K3-hit 'Alle kleuren' maar ook 'Nachtegaaltje' van Lode Dieltiens en ''Ik ben van nergens en overal' van Vic Nees. Bij de Franstalige nummers vinden we onder meer "Ne me quitte pas" van Brel en "Dominique" van Soeur Sourire terug.  

Tot nu toe hebben 102 liedjes een plaats in het EU Songbook weten te bemachtigen, gekozen door meer dan 29.000 mensen uit die zeventien landen waar al gestemd kon worden.

De eerste editie van het EU Songbook wordt verwacht voor december 2019 en zal uiteindelijk 162 nummers bevatten. Die zullen allemaal zowel in de originele als in de vertaalde Engelse variant worden weergegeven. Het liedboek is een initiatief van de European Union Songbook Organisatie, een non-profitorganisatie die niet aan de Europese instellingen in Brussel verbonden is.

Stem hier

 

 

Een uitgave met de favoriete liedjes uit alle landen van de Europese Unie. Stemmen voor jouw favoriet kan nog tot 18 november 2019.
Terug naar boven