U bent hier

Kies mee de beste liedjes uit België

Internationaal

Tot 15 maart 2018 krijg je de kans om mee de zes beste liedjes van Belgische makelij te verkiezen. Die worden eind 2018 gebundeld in een uitgave met liedjes uit alle landen van de Europese Unie: the European Union Songbook.

Je wordt uitgenodigd om drie liederen uit België te nomineren voor het eerste liedboek voor de Europese Unie, The EU Songbook. Je kan een Belgisch lied nomineren in elke gewenste taal. 

De zes categorieën zijn: Liefdeslied, Natuur & Seizoenen, Vrijheid & Vrede, Volkslied, Geloof en Kinderlied. De Nederlandstaligen uit België kunnen liederen nomineren in de categorieën: Natuur & Seizoenen, Vrijheid & Vrede en Kinderlied. Het Belgisch volkslied kan niet worden genomineerd, maar verder zijn er geen restricties qua genre.

Tot nu toe hebben 42 liederen een plaats in het EU Songbook weten te bemachtigen, gekozen door meer dan 17.000 mensen uit de negen landen waar al gestemd kon worden. Het EU Songbook is een democratisch project dat in het leven is geroepen door een non-profit organisatie die niet aan de Europese instellingen in Brussel verbonden is.

Je kan maar éénmaal stemmen.

Bedankt voor je deelname op www.eu-songbook.org

 

 

Een uitgave met de favoriete liedjes uit alle landen van de Europese Unie. Stemmen voor jouw favoriet kan nog tot 18 november 2019.
Terug naar boven