U bent hier

Klaar voor Singing Brussels op 5 mei?

Festival

Adem in en zing uit volle borst mee tijdens het Singing Brussels Celebration in BOZAR. Tijdens dit gratis zangfestijn van het jaar ontmoet je honderden zangers, ensembles, coaches en -amateurs die zin hebben om samen te zingen.

Meer dan 25 koren nemen je mee op muzikale reis doorheen een rijk en divers repertoire. Warm je stem op tijdens de inspirerende workshops en sluit de feestelijke dag af op het podium van de Grote Zaal Henry Le Bœuf. Daar leidt het zangensemble VOCES8 van Paul Smith een knallend interactief concert dat Brussel op zijn grondvesten doet daveren!

Afspraak in de Hortahal op zondag 5 mei van 13:00 - 13:30 u. voor de opening van een kleurrijk festival. Doe mee aan de opening van dit kleurrijke festival. Je stem en enthousiasme zijn meer dan voldoende! Je kan het volledige programma raadplegen op de website van BOZAR. Het dagschema kan je ook hier downloaden

Dagschema

Jong en oud, ervaren zanger of beginneling … iedereen is welkom op de gratis workshops!

Workshops

Zon 5 mei 2019, 13:30 → 17:00u.

Zingen is goed voor de gezondheid. Het bevordert de ademhaling, schept zelfvertrouwen en werkt ontspannend. Jong en oud, door de wol geverfd zanger of beginneling … iedereen is welkom om van de vele geneugten van het zingen te proeven tijdens de gratis workshops. Ervaren koorleiders laten je kennismaken met duizend en één manieren om zang te benaderen: ritme, ademhaling, luistervaardigheid, harmonie … er is voor elk wat wils. Toegang is gratis, maar vooraf inschrijven is aangewezen voor sommige workshops.

CLOSE HARMONY MET DENIS MENIER
CHORALE D'UN SOIR
LES COULEURS DE LA VOIX MET JO LESCO SING ME IN MET HANS HELSEN
CHANTS - HÉRITAGES À FAIRE RÉSONNER ENSEMBLE!
VOCAL GAMES MET MEREL MARTENS
SING ALONG MET PAUL SMITH & VOCES 8
GREGORIAANS: WORTELS VAN DE WESTERSE KOORMUZIEK
ZUMIS - ZINGEN ROND INTENTIES EN EMOTIES
ZINGEN IN HET MOMENT MET KEES COOL

Meer info

Meer dan 25 koren, zowel amateur- als professionele gezelschappen, concerteren op verschillende locaties in het Paleis voor Schone Kunsten.

bevocal-groep.jpg

BEvocal, 14:30 - 15:20 in de Hortahal
Concerten

Zon 5 mei 2019, 13:00 → 19:00u.

Een dertigtal koren, zowel amateur- als professionele gezelschappen, staan op verschillende locaties in het Paleis voor Schone Kunsten opgesteld en nodigen de bezoekers uit om de rijke diversiteit aan koormuziek te ontdekken. Met het oog op meer verscheidenheid en om koorzangers de kans te geven elkaar te ontmoeten, treden ze twee aan twee op. 

LES KETS DE MAGELLAN & LES PETITS COEURS
LES CLAC'SONS
BEVOCAL
DA CAGILE & VOCAAL ENSEMBLE SEICENTO
SCHOLA GREGORIANA CANTABO & PHONEOMEN
BRUSSELS BRECHT-EISLERKOOR & BELGIUM SUNSHINE CHOIR
CHORALE EQUINOX & CHORALE JAPONAISE AJISAI
AUGUST DE BOECK (JEUGDKOOR KUNSTENACADEMIE & ACADEMIEKOOR)
PATSHIVA CIE & SING OUT BRUSSELS!
FAMUUZ & LA VIELLE
EL CORO ROCIERO DE VILVOORDE
CHORALE RISSALA
CANTUS FIRMUS & GYNAIKA & KORITSIA
CHORALE DU CAMPUS ST JEAN & U’RE UP & LES FILLES QUI ONT L'BÉGUIN
INTERSONGS & KORUSO

Alle concerten


Slotconcert met VOCES8

Zon 5 mei 2019, 17:30 → 19:00u.

Mis het grote slotconcert van Singing Brussels Celebration niet! Tijdens dit unieke evenement staan niet minder dan duizend ervaren koorzangers, beginners en liefhebbers samen op het podium in de Grote Zaal Henry Le Bœuf. Het concert is voor velen onder hen het resultaat van een jaar lang hard werken. Wie wil kan overdag een voorbereidende workshop volgen om zich 's avonds bij het grootse koor te voegen, maar gewoon luisteren kan uiteraard ook.

Dirigent Paul Smith zal het geheel in goede banen leiden, samen met zijn uitzonderlijke zanggezelschap VOCES8 en het Belgisch Nationaal Jeugdkoor BEvocaL. Het programma staat volledig in het teken van de renaissance en verweeft verleden en heden op subtiele wijze: gaande van de sublieme polyfonie van Josquin Desprez over Monteverdi, Debussy, Poulenc en Jacques Brel tot de r&b-grooves van Jill Scott. Emoties en kippenvel gegarandeerd!

meer info

Adem in en zing uit volle borst mee tijdens het Singing Brussels Celebration in BOZAR. Gratis zangfestijn met workshops en meer dan 25 koorconcerten!
Terug naar boven