U bent hier

Klein en fijn

Zingen op school

In Basisschool Het Laar in Zwijndrecht bezoeken we een enthousiast schoolkoortje geleid door twee gedreven leerkrachten.

Muzikale schroom

Een hartelijke ontvangst bij binnenkomst, naast de nodige schroom. De directrice neemt uitgebreid te tijd om te vertellen over haar school en wat er muzikaal zoal gebeurt. Want zijn zij het Zingende Schoollabel wel waard, vraagt ze zich af. Er is een schoolkoor met een twintigtal kindjes van het eerste, tweede en derde leerjaar, geleid door juf Sasja en juf Brenda, dat is klein, maar gemotiveerd. Die leerkrachten volgden ook al verschillende vormingen en waren aanwezig op de Dag van de Zingende Leerkracht. Tijdens corona maakten ze gretig gebruik van het Youtubekanaal van Doewap met de wekelijkse inspirerende liedjes. We stellen haar gerust: iedere school die aandacht schenkt aan zingen, er activiteiten rond opzet en daarin wil groeien, is een Zingende School.

Aandacht en rust

We repeteren een halfuurtje in een klaslokaal, de leerkrachten staan elk aan verschillende kanten van de kring, de directrice neemt ook deel en een passerende leerkracht sluit geruisloos aan. Het is fijn om te zien hoe rustig beide leerkrachten dit in afwisseling aanpakken en hoe aandachtig de kinderen opletten en meedoen. In de kerstperiode zullen de kinderen enkele liedjes zingen tijdens de kerstmarkt. Voor de kinderen is het belangrijk dat doel te hebben, te weten waar ze naartoe werken. Het schoolkoor wordt dus ook in deze school ingezet voor belangrijke momenten in het jaar.

We oefenen enkele winterliedjes en omdat er genoeg volwassenen zijn proberen we een eenvoudige canon. Het lukt!

Stickers en postkaarten

De Zingende Schoolstickers vallen in de smaak, met de postkaartjes van Zingende School kunnen de kinderen vriendjes uitnodigen om ook in het schoolkoor te komen zingen. Zo kan dit kleine waardevolle initiatief verder groeien.

 

v.l.n.r. directrice Elke de Ruijter, juf Sasja en juf Brenda
Terug naar boven