U bent hier

Koorklank in het nieuw

Dirigeren

De trouwe bezoeker van Koorklank.be heeft het ondertussen gemerkt. Onze website voor dirigenten zit in een nieuw kleedje en is aan een tweede leven begonnen. We voerden meertaligheid in en terwijl we vroeger focusten op hedendaagse koormuziek, verbreden we nu gestaag het aanbod. Neem zeker een kijkje en laat je inspireren. Ook nieuw: de Koorklank-nieuwsbrief.
 


Op Koorklank maak je kennis met koorcomponisten uit Vlaanderen en hun werk. Aan sommige partituren voegen we praktische tips toe, zodat je als dirigent gemakkelijker de juiste toon treft. Je kan composities inkijken, beluisteren met Musescore, downloaden en onder je zangers verspreiden via afdruk of tablet. Deze partituren publiceren we alleen in overleg en met toestemming van de componist en andere rechthebbenden. Zo kunnen de partituren vrij verspreid worden bij koren. 

Choral Music from Flanders

Aanleiding voor de make-over waren de World Choir Games, oorspronkelijk in juli 2020 gepland, nu verplaatst naar juli 2021 om coronaredenen. Zangers en dirigenten van 70 landen komen naar Vlaanderen: de uitgelezen kans om het waardevolle muzikale erfgoed uit Vlaanderen internationaal te verspreiden dachten we! Dat doen we met Choral Music from Flanders, het nieuwe, Engelstalig luik van Koorklank, beschikbaar via www.koorklank.be/en of www.choralmusicfromflanders.be.

Gelijknamig YouTube-kanaal

Wil je daarbij ook eens achterover leunen en genieten van goede koormuziek uit Vlaanderen? Abonneer je dan zeker op het gelijknamig YouTube-kanaal Choral Music from Flanders waarin je tal van opnames vindt van de componisten uit Koorklank, maar ook van talrijke andere talenten. Uiteindelijk gaat het daarover: goede koormuziek doen klinken.

Ga naar YouTube-kanaal

In het verleden focuste Koorklank op hedendaagse composities. In de toekomst verbreden we dat aanbod met muziek van de middeleeuwen tot nu en overmorgen. 

We verbreden het aanbod

In het verleden focuste Koorklank op hedendaagse composities. In de toekomst verbreden we dat aanbod en zal je er muziek vinden van de middeleeuwen tot nu (en overmorgen). Zo vonden we gregoriaans met een oorsprong in onze streken. Ook bleek een aantal belangrijke of populaire koorwerken na jaren niet meer beschikbaar te zijn. En natuurlijk houden we de vinger aan de pols bij hedendaagse koorcomposities. Ook de werken van de winnaars van de compositiewedstrijd Vic Nees bijvoorbeeld publiceren we na hun creatie...


Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief 

Tegen juli 2021 mikken we op een honderdtal extra composities. Gestaag zal de collectie iedere maand aangroeien... Schrijf je in op de Koorklank-nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van alle nieuw toegevoegde partituren. Inschrijven kan door je te registreren op Koorklank of door daar het formulier in te vullen onderaan de homepagina.

ga naar koorklank.be

Terug naar boven