U bent hier

Koorvlam van start

Koorwereld

Deze zomer treden zowat 21.000 zangers uit 69 landen en 5 continenten op tijdens de 11de editie van de World Choir Games. De KOORVLAM - de symbolische vlam van de spelen - startte haar reis naar de openingsceremonie echter al op 24 januari!

De Koorvlam zal 5 maand lang door Vlaanderen reizen langs 50 plaatsen en bijzondere concerten: concerten van wedstrijdkoren, zangstondes in opvangcentra, woonzorgcentra en scholen en bij bijzondere inclusieve koren.
Bij de 50 koorvlamevenementen die van 24 januari tot 4 juli 2020 plaatsvinden, staan participatie en inclusie centraal. Ze staan in het teken van verbinding tussen verenigingen, generaties en gemeenschappen, trachten mensen uit hun isolement te halen of een sociaal houvast te creëren voor fysiek, sociaal of mentaal kwetsbare mensen. Door het licht van de KOORVLAM te laten schijnen op de interactie tussen zangers van alle leeftijden, stijlen en talenten, laten we een krachtige stem horen van verbondenheid, positiviteit en geluk.

Op vrijdag 24 januari trapte Koor&Stem de prelude op de WCG op gang met de start van de doortocht van de KOORVLAM. Die werd officieel aangestoken door Minister Zuhal Demir en ingezongen door het koor van de basisschool Sint-Jan Berchmans Antwerpen. 

In Oost-Vlaanderen ging de vlam van start in Etikhove waar de Vrije Basisschool zichzelf omtoverde tot een zingende school. Diezelfde dag trapte ook Vlaams-Brabant af en dat in Hal 5 te Kessel-Lo, samen met een 150-tal zingende aanwezigen uitgenodigd door De Gezinsbond regio Leuven. Onder de enthousiaste leiding van Allez Chantez zongen deze mensen een hele avond de pannen van het dak met allerlei popklassiekers. 

Lees verder onder de foto

Next stop? Meer dan 300 zangertjes en symfonisch orkest vieren samen het plezier van het samen zingen in STAP Roeselare. Samen met de Stedelijke Basisschool De Brug slaan ze de handen in elkaar om één groot kinderkoor te vormen op zaterdag 1 februari.

24 januari tot 4 juli 2020

Benieuwd waar de KOORVLAM nog op bezoek gaat? Bekijk hier het overzicht per regio.  Een chrolologische kalender vind je hier.

Kalender raadplegen

De prelude op de Wold Choir Games gaat van start: 5 maand lang reist de KOORVLAM door Vlaanderen langs 50 bijzondere plaatsen of concerten.
Terug naar boven