U bent hier

Koren gezocht voor Winter Vox

Podiumkans

Koren uit heel België kunnen optreden op Winterpret, de kerstmarkt van Brussel. Wie doet mee? Meld je dan snel aan voor 2 november!

Voor de vijfde editie van Winter Vox werkt Winterpret 2020 opnieuw samen met BOZAR Singing Brussels, A Coeur Joie en Koor&Stem om koormuziek te laten weerklinken op de kerstmarkt van de Stad Brussel. Het doel blijft hetzelfde: het samenbrengen van een kleurrijk aanbod van zanggroepen, zowel professionals als amateurs, ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten. Winterpret is op zoek naar groepen van maximum 15 personen, om zo de afstand tussen de zangers te kunnen garanderen.

Zoals elk jaar promoot Winterpret koorzang als een uiting van samenhorigheid, gedeelde vreugde en diversiteit in openbare ruimte. Maar dit jaar in het bijzonder, wenst Winterpret eer te bewijzen aan de cultuur en zijn artiesten die zullen deelnemen aan het herstel van Brussel na enkele moeilijke maanden.

Alle muziekgenres zijn welkom: Christmas Carols, gospel, klassiek, regligieus en profaan, popmuziek, wereldmuziek enz. Een ‘kerstgevoel’ creëren is uiteraard wenselijk om aansluiting te vinden bij het evenement.  

Praktisch

Er is een beperkt geluidssysteem beschikbaar met 4 micro’s en luidsprekers. Indien je over instrumentale begeleiding beschikt, gelieve dit te preciseren en mee te brengen. A cappellakoren genieten wel de voorkeur voor dit project. Voor amateurkoren: optredens van max. 40 min. Voor professionele koren: optredens van maximaal  1 uur.

Tussen 27 november en 3 januari 2021 strijkt de Kerstmarkt neer in Brussel met een rijk en gevarieerd programma. Tijdens de weekends is de toeloop het grootst. Wij willen graag elke donderdag en vrijdag vanaf 18.00 uur en op zaterdag en zondag tusen 16.00 en 18.00 uur een gevarieerde voorstelling organiseren met professionele en amateurkoren. 

Een vergoeding van € 500 voor professionele koren en een onkostenvergoeding van € 200 voor amateurkoren wordt voorzien.

Stel je kandidaat 

De selectie van de zanggroepen zal uiterlijk maandag 9 november 2020 worden meegedeeld. Uiterste inzenddatum: maandag 2 november 2020 om 12.00 u. – uiterste datum voor ontvangst van de kandidaturen. Contactpersoon: Giliane Gaspar - g.gaspar [at] bmeo.be

Terug naar boven