U bent hier

Internationaal Koorfestival Vlaanderen Genk

Festival

Het Internationale Koorfestival Vlaanderen Genk vindt plaats van 30 september t.e.m. 2 oktober op en rond de unieke site van C-Mine. Voor zangers van koren die bij Koor&Stem zijn aangesloten, zijn er speciale kortingen van toepassing: voor de unieke korennocturne @LABIOMISTA en de zangworkshop met VOCES8!

Korennocturne @LABIOMISTA

€15 ipv €25

OPGELET: AANGEPASTE LOCATIE 
Door de slechte weersvoorspellingen zal de nocturne niet in openlucht plaatsvinden, maar in de Grote Zaal.

Wat een fascinerende openluchtexpositie van kunstenaar Koen Vanmechelen is dat, een site permanent in verandering een wisselwerking tussen natuur, kunstenaar en stad. Op zaterdagavond 1 oktober kan je er genieten van een muzikale nocturne. Om 19:30 vertrekt er een feeëriek verlichte avondwandeling. Het publiek hoort er koren aan het werk die in Genk zijn voor hun deelname aan de Internationale Koorwedstrijd. Het wordt een unieke combinatie van de magie van vocale muziek met kunst- en natuurelementen! Normale ticketprijs is €25. Koor&Stem en IKV bieden zangers van koren die bij Koor&Stem zijn aangesloten de kans om tickets te kopen aan €15. Gebruik hiervoor de promotiecode "K&S".

Info & tickets


Workshop VOCES8

€20 ipv €40

Ook voor de workshop met VOCES8 krijgen leden van Koor&Stem een mooie korting! Zaterdag 1 oktober van 10:30 tot 12:30 krijg je muziek aangeleerd zonder partituren, op een vrije manier, met spel en improvisatie en gebruik makend van het hele lichaam en hoofd.  Normale ticketprijs is €40. Koor&Stem en IKV bieden zangers van koren die bij Koor&Stem zijn aangesloten de kans om tickets te kopen aan €20. Gebruik hiervoor de promotiecode "K&S".

Info & tickets
 

Het Internationale Koorfestival Vlaanderen Genk vindt plaats van 30 september t.e.m. 2 oktober op en rond de unieke site van C-Mine. Deze oude mijnsite is vandaag de dag een broeiplek voor creativiteit. Het huist in het energiegebouw onder meer twee concertzalen en het oude magazijn van de steenkoolmijn Winterslag leeft nu verder als tentoonstellingsruimte en atelier van Studio Pieter Stockmans. Die unieke locaties staan tijdens dit festival even centraal als de pracht van vocale muziek. Naast de concertzalen worden ook het Stockmans atelier, het prachtige openlucht labyrint en het binnenplein met de twee autentieke schachttorens, omgetoverd tot concertruimtes en zangworkshopzalen.

De symbiose tussen de unieke plekken van Genk en de vocale muziek van de 60 deelnemende koren, zorgen een heel weekend voor een veelzijdige beleving!

Website IKV

Terug naar boven