U bent hier

Kunst buiten!

Amateurkunsten

KUNST BUITEN! wordt het thema van de nieuwe Week van de Amateurkunsten in 2018. Van vrijdag 27 april tot zondag 6 mei verovert dit wervelende kunstenfestival weer heel Vlaanderen en Brussel. Doe mee en creëer kansen voor de kunstenaars in jouw stad of gemeente of treed gewoon zelf naar buiten met je kunst!

We focussen uiteraard op kunst in de publieke ruimte, bereikbaar en zichtbaar voor een zo ruim mogelijk publiek. Maar we stellen ons ook de vraag welke plaats kunst inneemt in het (lokale) beleid en binnen onze samenleving. Kunst Buiten! mag ook 'buiten de lijntjes' kleuren. Misschien overschrijden we deze keer de grenzen van de eigen gemeente of vervagen de grenzen tussen verschillende disciplines? Het kan en mag weer allemaal!

Bereid je voor tijdens 3 inspiratiesessies

Dit najaar kan je aansluiten tijdens één van de drie regionale inspiratiesessies. We geven je naar jaarlijkse gewoonte een heleboel inspiratie om met het thema KUNST BUITEN! aan de slag te gaan tijdens de Week van de Amateurkunsten. De drie gaststeden zorgen voor heel wat lokale project- & beleidsvoorbeelden en bieden je (nog) meer inzicht in hoe je een heel jaar door amateurkunstenaars kan ondersteunen in jouw stad of gemeente.
Blijf je nog wat langer, dan stelt het Forum voor Amateurkunsten graag 10 punten aan je voor van het memorandum waarmee de sector lokale politici wil kietelen naar aanleiding van de verkiezingen in 2018.

  • Lier, dinsdag 17 oktober 
  • Hasselt, 24 oktober
  • Roeselare, 26 oktober

Programma

Het concept is op de drie locaties hetzelfde, maar de praktijkvoorbeelden zijn lokaal gekleurd. In de namiddag ligt de focus op inspiratie voor de Week van de Amateurkunsten, in de vooravond verleggen we de focus naar het beleid. Maar uiteraard is er een hele dag door kans om te netwerken met collega's uit andere steden en gemeenten en om kennis te maken met de negen amateurkunstenorganisaties.  Het volledige programma per locatie ontdekken op de site van het Forum voor Amateurkunsten. Deelnemen is gratis. Aarzel niet en schrijf je al meteen in!

Ga naar www.amateurkunsten.be/kunstbuiten
 

Terug naar boven