U bent hier

Kurt Thomas Cursus 2018

Dirigeren

Van 6 t.e.m. 14 juli 2018 vindt de 52e editie van de Kurt Thomas Cursus plaats aan het Utrechts Conservatorium. De Kurt Thomas Cursus biedt (koor)dirigenten van elk niveau en binnen verschillende genres een gevarieerd en intensief programma.

Als deelnemer word je negen dagen lang ondergedompeld in de prachtige wereld van de koormuziek. Iedereen wordt op niveau ingedeeld en krijgt zo de kans zich binnen een kleine groep optimaal te ontwikkelen. De KTC wordt geleid door een groep zeer ervaren docenten, waarvan velen al jaren bij de cursus betrokken zijn, maar maakt ook elk jaar ruimte voor nieuwe invalshoeken.
Dit jaar voegt de KTC maar liefst drie nieuwe gezichten aan het team toe: Vocal Coach Bauwien van der meer, Jazz, Pop en Vocal Leadership expert Merel Martens en als speciale gast: topdirigent Daniel Reuss. Hij zal tijdens de KTC’18 aan de slag gaan met de hoogste groepen en hen o.a. begeleiden bij het instuderen van Arvo Pärts indrukwekkende Adam’s Lament voor koor en strijkorkest.

Ook nieuw tijdens de KTC’18 is een 3-daagse cursus voor kinderkoordirectie. Na negen dagen samen zingen, studeren, leren en inspireren sluit de KTC op zaterdag 14 juli traditiegetrouw af met een groots en feestelijk slotconcert in de Nicolaïkerk in Utrecht.

Meer info: hku.nl/ktc

Daniel Reuss begeleidt je bij het instuderen van Arvo Pärts indrukwekkende 'Adam’s Lament' voor koor en strijkorkest.
Terug naar boven