U bent hier

Let the games begin

Internationaal

Fantastisch nieuws bereikt ons voor we de zomer ingaan! De World Choir Games 2020 zullen plaatsvinden in Vlaanderen. Dat hebben de Vlaamse Regering en het bestuur van Interkultur, de organisatie achter de World Choir Games, zopas bekend gemaakt. De stad Antwerpen en de stad Gent zijn gastheer.

De World Choir Games is de grootste wedstrijd voor koren uit de hele wereld. Van 5 tot en met 15 juli 2020 komen de Games naar Vlaanderen. Er wordt veel volk verwacht: 500 koren uit de hele wereld, tot wel 18.000 deelnemers die ook meereizende familie en vrienden meenemen: samen goed voor 30.000 buitenlandse gasten. De meeste activiteiten zullen in Antwerpen en Gent plaatsvinden, maar ook in andere regio’s in Vlaanderen kan je getuige zijn van dit evenement.

  Tijdens de World Choir Games zijn er talloze wedstrijden voor zanggroepen in allerlei categorieën, van top tot basis en voor alle leeftijden en genres. De World Choir Games geven je koor een unieke mogelijkheid om mee te doen aan een groot internationaal koorevenement zonder ver te hoeven reizen. Deelname levert natuurlijk ook veel nieuwe internationale contacten op. Doe dus vooral mee!

  Deelnemen is belangrijker dan winnen

  Net zoals bij de Olympische Spelen zijn er ook nog heel andere manieren om deel te nemen aan dit grootse evenement. Open singings, workshops, concerten, ... Tijdens het evenement zelf kunnen koren en zangers meedoen aan tal van inspirerende workshops en masterclasses, gegeven door nationale en internationale experts op zang- en koorgebied. Een uitgelezen kans om veel bij te leren.

  Door de grote variëteit aan activiteiten spreken de World Choir Games een zeer breed publiek aan

  Door de grote variëteit aan activiteiten spreken de World Choir Games een zeer breed publiek aan – er is altijd wel iets interessants te beleven. De Vlaamse koren die hieraan al hebben deelgenomen in het verleden, zijn dolenthousiast over het evenement.

  Vriendschapsconcerten

  Samen zingen verbroedert. In vriendschapsconcerten met buitenlandse gastkoren brengen we koren en publiek samen. Misschien wil je wel zelf zo een concert organiseren? Laat het ons weten! Koor&Stem kan je koor ondersteunen bij de logistieke voorbereiding en de communicatie van het concert met het internationale koor.

  Voortrajecten voor Vlaamse koren

  Vanaf het voorjaar 2019 organiseert Koor&Stem een hele reeks artistieke trajecten voor Vlaamse koren, in de vorm van workshops, ontmoetingen en festivals, waarmee de koren zich goed kunnen voorbereiden op hun deelname. Houd onze vormingskalender en website in de gaten voor de laatste nieuwtjes!

  Een stimulans voor de Vlaamse koorwereld

  We grijpen de World Choir Games aan om koorzang en zingen op grote schaal in de kijker te zetten. Ongetwijfeld zal het evenement bijdragen tot een groei van het aantal koren en zangers, vooral bij kinderen en jongeren. Door deel te nemen aan wedstrijden en vriendschapsconcerten krijgen onze koren rond de World Choir Games heel veel podiumkansen. We willen door het evenement ons internationale koornetwerk verder vergroten: we promoten aan de ene kant de Vlaamse koormuziek en de Vlaamse koorcultuur in een internationale context en aan de andere kant kunnen Vlaamse dirigenten, zangers, muziekuitgevers, componisten andere koren en nieuw koorrepertoire uit het buitenland leren kennen en zo nieuwe repertoire-ideeën mee naar huis nemen.

  Dit is een unieke kans om koorzang en samen zingen op grote schaal te promoten

  Innovatie, op velerlei gebied, is een ander belangrijk aspect van de World Choir Games, met o.a. nieuw repertoire en nieuwe manieren van publieksparticipatie. Uiteraard gaat het bij de World Choir Games ook om verbroedering en verbondenheid over de grenzen van culturen, ethnische achtergrond en religie heen. Want muziek en zang zijn universele talen waardoor mensen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. De World Choir Games bieden de Vlaamse koorwereld dus veel impulsen, zowel op lange als korte termijn.


  Vrijwilligers gezocht!

  Heb jij zin om je als vrijwilliger in te zetten voor praktische taken, hulp bij concerten en wedstrijden, opvang en begeleiding van koren? Meld je aan bij Koor&Stem en wij zoeken de perfecte taak voor jou! Voor vragen en reacties kan je alvast terecht op: wcg2020 [at] koorenstem.be

  De World Choir Games 2020 in Vlaanderen is een project van EventFlanders, samen met Toerisme Vlaanderen, en wordt ondersteund door het Departement Buitenlandse Zaken, het Departement Cultuur, Jeugd en Media en Sport Vlaanderen. Het project wordt gecoördineerd door Koor&Stem. Ook de gaststeden maken deel uit van de organisatie. De Vlaamse partners werken nauw samen met Interkultur, de initiatiefnemer van de World Choir Games. 

  www.interkultur.com

  De World Choir Games Vlaanderen 2020...

  • Gaststeden zijn Antwerpen en Gent
  • Wedstrijden in allerlei categorieën
  • Open singings, workshops, concerten
  • Vriendschapsconcerten in héél Vlaanderen
  • Voortrajecten voor Vlaamse koren
  • Een stimulans voor de koorwereld
  • Een initiatief van vele partners en ook jouw hulp is welkom!
  Van 5 tot en met 15 juli 2020 komen de World Choir Games naar Vlaanderen. Een unieke kans om koorzang en zingen op grote schaal in de kijker te zetten! Foto © Studi43
  Terug naar boven