U bent hier

Let's Zing Ensemble!

Podiumkans

Let's Zing Ensemble is ontstaan uit een verlangen om de ontmoeting tussen mensen en het plezier van samen zingen te verspreiden. Na 10 succesvolle jaren met Singing Brussels vieren we het jubileum van dit project met een nieuw muzikaal repertoire voor de stad Brussel. Een repertoire dat niet alleen de enorme culturele en muzikale diversiteit van de koren weerspiegelt, maar hen ook uitdaagt om nieuwe muzikale horizonten te verkennen.

Maar, welk repertoire is geschikt om al deze verschillende mensen te verbinden? Wat betekent het om in een multi-culturele, hyper-diverse stad met elkaar samen te leven?

Een Brussels songbook 

10 getalenteerde componisten werden uitgenodigd om een volledig nieuw muziekrepertoire te creëren, geïnspireerd door de stad Brussel zelf. Deze componisten zijn: Laïla Amezian, Nicholas Michaux, Oriana Ikomo, Avalanche Kaito, Francoiz Breut, Cabane, Laryssa Kim, Esinam, Judith Kiddo, Maarten van Ingelgem en Els Moors. Ze vertegenwoordigen verschillende generaties en stijlen, van klassiek tot elektronisch en alles daar tussenin.

Deze 10 liederen vormen samen een nieuw Brussels songbook. Dit repertoire is gratis beschikbaar voor iedereen die er graag mee wilt werken. Elke docent, dirigent of zanger die het graag wil instuderen en uitvoeren kan het gewoon downloaden via de site van Bozar.

Let's Zing Ensemble!

In Bozar zullen deze 10 nieuwe liederen worden ingestudeerd tijdens een serie workshops. En hier komt het beste nieuws: jij kunt meedoen! De workshops staan open voor alle individuele zangers en amateurkoren die willen deelnemen, en je kunt ervoor kiezen om aanwezig te zijn bij meerdere sessies of gewoon eenmalig langskomen. We verwelkomen alle zangliefhebbers die hun stem willen toevoegen aan dit bijzondere project.

Grote finale

Na deze repetities is het tijd voor het hoogtepunt: een groots samenzang concert op zondag 23 juni 2024 in Bozar tijdens het Fêtes de la Musique. Tijdens dit concert zal het nieuwe repertoire worden uitgevoerd, begeleid door de muzikanten van de Young Belgian Strings, het Belgian National Orchestra en De Munt Academy. De orchestraties worden geschreven door de gerenommeerde componist Dirk Brossé. Het belooft een bijzonder concert te worden.  

Contact

Ben je erg benieuwd en wil je meer weten? Neem dan contact op via letszingensemble [at] bozar.be.

Meer info

Terug naar boven