U bent hier

Leuven beKOORt

Festival

Veertig koren, meer dan duizend zangers en zeventien podia: dat zijn de ingrediënten van het gloednieuwe festival 'Leuven beKOORt'. Op zondag 18 september organiseert 30CC samen met Kooruwel dit stemmige spektakel in de Leuvense benedenstad.

Tijdens 'Leuven beKOORt' krijg je als bezoeker de keuze tussen heel diverse stijlen en klanken: van gospel-, kinder- en popkoren tot klassieke mannen- en vrouwenkoren. Tussen 14 en 17 uur geeft elk koor twee concerten van 25 minuten op twee verschillende podia in de Leuvense binnenstad.

De zeventien podia liggen op wandelafstand van elkaar, tussen de instapplaatsen Velodroom en Damiaanplein. Je kan daarbij ook enkele verborgen parels in de stad ontdekken, zoals de Damiaancrypte in de Sint-Antoniuskapel, de kapel van het Hollands College of de tuinen van het Iers College en van woonzorgcentrum Dijlehof. Tussendoor kan je uiteraard ook even verpozen met een drankje en een hapje.

Feestelijk slotmoment

Als slotmoment verzamelen alle koren om 17.30 uur op de Velodroom. Daar zingen ze samen een nieuwe compositie van Pieter Nevejans, de dirigent van Kooruwel.

Meer informatie, programmaschema en overzicht deelnemende koren te raadplegen op de website van 30CC.

Meer info

Kooruwel olv Pieter Nevejans (c) Rob Stevens
Terug naar boven